Home » D:News » După 14 ani, pata de petrol din Golful Mexic a început să fie izolată

După 14 ani, pata de petrol din Golful Mexic a început să fie izolată

După 14 ani, pata de petrol din Golful Mexic a început să fie izolată
Publicat: 20.05.2019
Una dintre cele mai grave scurgeri de ţiţei din Golful Mexic a început să fie izolată după 14 ani. Accidentul, localizat pe coasta statului Louisiana, este consderat cel mai mare din istoria Statelor Unite.

Cel mai grav dezastru cauzat de scurgerile de ţiţei din istoria Statelor Unite, care provoca scurgerea în mare a unei cantităţi între 300 şi 700 de barili, a început să fie izolat de către autorităţi după 14 ani, notează Science Alert.

Peste 950 de tone de ţiţei au fost recuperate în ultimele săptămâni în largul coastelor statului Louisiana, după ce a fost instalat un sistem de colectare.

Amplasarea sistemului de colectare a fost realizată de către compania Couvillion Group, un contractor privat angajat de către Kristi Luttrell, căpitanul Gărzii de Coastă din sectorul New Orleans. Căpitanul a luat această decizie deoarece Taylor Energy, compania responsabilă de accidentul petrolier, şi-a neglijat îndatoririle legale de izolarea petei de ţiţei timp de 14 ani.

Taylor Energy a înaintat două procese, unul împotriva Couvillion Group şi celălat împotriva căpitanului Kristi Luttrell. În cazul primei plângeri penale, motivul litigiului invocat de către Taylor Energy este incapacitatea tehnologică a contractorului de a se ocupa de scurgerile de ţiţei din Golful Mexic

În cazul procesului intentat căpitanului Gărzii de Coastă, Kristi Luttrell, este fondant pe acuzaţia că acesta ar fi depăşit limitele funcţiei sale, acţionând prea dur în chestiunea scurgerilor. De notat este faptul că, după ce Garda de Coastă a apelat la opinia unui expert independent, care contrazicea poziţia Taylor Energy că scurgerile de ţiţei ar fi minime, compania ar fi fost ameninţată cu plata unei contravenţii de 40.000 de dolari zilnic până în momentul în care problema va fi rezolvată.

Instalarea sistemului de izolare al ţiţeiului a fost gata în data de 29 aprilie şi a început să funcţioneze în parametrii optimi 12 zile mai târziu. Petrolul este pompat din apele adânci către amabarcaţiuni care îl transportă către instalaţi unde este prelucrat sau reciclat. Conform declaraţiei Gărzii de Coastă, petrolul reprezintă propietatea guvernului Statelor Unite, iar veniturile realizate din vânzarea acestuia nu scad din obligaţiile finaciare pe care Taylor Energi încă le are de plătit pentru accident şi proasta gestionare a acestuia.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase