Home » D:News » Ce este bruxismul?

Ce este bruxismul?

Ce este bruxismul?
Publicat: 15.06.2019
Bruxismul este termenul medical ce se referă la fenomenul prin care persoanele îşi scrâşnesc dinţii în timpul somnului, încleştându-şi maxilarul şi mandibula.

Multe persoane au bruxism, însă nu ştiu acest lucru, iar obiceiul frecvent poate cauza afectarea smalţului şi chiar pierderea dinţilor, inflamaţii şi retracţii gingivale, precum şi creşterea mobilităţii dentare. La copii, bruxismul se manifestă la două, poate chiar trei cazuri de copii din zece, potrivit specialiştilor, atunci când copilul doarme sau este foarte stresat. El se diagnostichează foarte simplu. Părinţii trebuie să fie atenţi la sunetele pe care copilul le scoate atunci când doarme, iar dacă se aude scrâşnit din dinţi, trebuie să ia măsuri. Tocmai pentru că este cunoscut faptul că fragmentarea somnului la copii poate duce la probleme de comportament, atenţie şi probleme de funcţionare în executarea anumitor activităţi.

La adulţi, bruxismul poate apărea din pricina unor probleme ale căilor respiratorii. Căile respiratorii înguste pot împiedica succesiunea corectă a stadiilor de somn, ceea ce înseamnă că sistemul lor limfatic nu funcţionează la capacitate maximă. La copii, bruxismul apare în cazul obstrucţiilor nazale şi al problemelor respiratorii, din cauza amigdalitelor repetate, dar şi din cauza paraziţilor. Cei mai comuni doi paraziţi sunt Enterobius vermicularis şi Giardia lamblia.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase