Home » D:News » India a anunţat că dezvoltă armament spaţial

India a anunţat că dezvoltă armament spaţial

Publicat: 13.06.2019
India a anunţat că dezvoltă armament spaţial
India a anunţat că va lucra la noi sisteme de armament care să poată fi folosite în spaţiu.

Guvernul indian a anunţat lansarea unei agenţii specializate în dezvoltarea armamentului spaţial. Agenţia de Cercetare în domeniul Apărării Spaţiale reprezintă exprimarea intereselor indiene militare în spaţiu, notează Futurism.

Informaţiile oferite de către oficialităţile indiene sugerează că inginerii şi oamenii de ştiinţă care vor lucra la dezvoltarea noilor sisteme de arme vor raporta Agenţiei de Apărare Spaţială, o agenţie care va fi însărcinată cu gestionarea conflictelor militare din spaţiu.

Acest anunţ vine la câteva luni după ce India a ordonat distrugerea unui satelit de pe orbita Pământului cu ajutorul unei rachete. Unele voci din comunitatea ştiinţifică au criticat această acţiune, atât din prisma faptului că poate fi interpretată drept o provocare militară, cât şi din cauza faptului că rămăşiţele satelitului pot reprezenta un pericol pentru ceilalţi sateliţi de pe orbita terestră.

Experţii în geopolitică speculează că acest test legat de folosirea rachetelor în spaţiu reprezintă de fapt un avertisment pentru puterile internaţionale care ar putea lua în calcul atacarea infrastructurii spaţiale indiene. 

Vestea că India lucrează la dezvoltarea unui program militar spaţial ridică întrebări legate de agresivitatea pe care acest stat o va arăta în spaţiu pe viitor.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase