Home » D:News » În circa 20 de ani, majoritatea cărnii de consum nu va mai proveni de la animale sacrificate

În circa 20 de ani, majoritatea cărnii de consum nu va mai proveni de la animale sacrificate

Publicat: 21.06.2019
Carnea pe care oamenii o vor consuma în 2040 nu va mai proveni în cea mai mare parte de la animale sacrificate, ci va fi reprezentată de înlocuitori.
Un raport realizat de firma de consultanţă globală AT Kearney arată că, peste 21 de ani, circa 60% din carnea de consum nu va mai proveni de la animale sacrificate, ci va fi crescută în cuve, fiind un substitut pe bază de plante şi cu aspect şi gust de carne. Astfel, genul de produse „Beyond Meat”, o firmă finanţată de Bill Gates care produce în special burgeri vegetali care arată la fel ca cei din proteine animale, vor fi extrem de răspândite, potrivit The Guardian.
 
Acest lucru se petrece pe fondul impactului asupra mediului pe care îl are creşterea intensivă de animale pentru carne, precum şi grija faţă de animalele care sunt crescute în fermele industriale. 
 
Potrivit raportului realizat în urma mai multor interviuri cu experţi în domeniu, „industria zootehnică la scară largă este văzută de mulţi ca fiind un rău inutil”.
 
În fiecare an, miliardele de animale crescute pentru industrie generează producătorilor profituri de circa un trilion de dolari. Impactul asupra mediului este însă uriaş: emisii de gaze cu efect de seră care contribuie la creşterea încălzirii globale, pierderea habitatelor animalelor sălbatice pe fondul extinderii fermelor, precum şi poluarea apelor şi oceanelor. 
 
Raportul arată că soluţia pentru a opri acest lucru sunt înlocuitorii vegetali spre care se îndreaptă din ce în ce mai multe companii, inclusiv cele care produc carne în prezent. Potrivit analizei, până în 2040, 35% din cantitatea totală de carne consumată va proveni din culturi, în timp ce 25% din înlocuitori vegetali.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Hălci de istorie. 10 momente cheie în apariţia şi dezvoltarea măcelăriei

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase