Home » Știință » O companie finanţată de Bill Gates va folosi editarea genetică pentru a crea carne în laborator

O companie finanţată de Bill Gates va folosi editarea genetică pentru a crea carne în laborator

O companie finanţată de Bill Gates va folosi editarea genetică pentru a crea carne în laborator
Publicat: 13.03.2019
Jurnaliştii de la Business Insider au găsit două brevete de la Memphis Meats, o companie care doreşte să creeze carne în laborator care are finanţare de la Bill Gates şi Richard Branson. Brevetele se referă la posibilitatea de a „creşte ţesut real de pui şi de vită” folosind tehnica de editare genetică CRISPR.

„O aplicaţie este de a crea muşchi scheletic pentru consumul alimentar folosind celule de la specia de găină Gallus gallus; alta este de a crea ţesut de la specia de vită Bos taurus”, scrie într-un brevet al Memphis Meats.

Un purtător de cuvânt a fost concis cu cei de la Business Insider, spunând doar că „explorăm un număr de tehnici inovative care ne vor permite să facem produsele noastre mai bune pentru mediu şi pentru sănătatea publică, dar să fie şi mai ieftine”.

Perspectiva cărnii create în laborator este enormă, eliminând / reducând nevoia de creştere a animalelor în ferme, scrie Futurism.

Un fondator al rivalei Memphis Meats, New Age Meats, şi-a prezentat proiectul cu CRISPR. „Tehnologiile precum CRISPR ne permit să creştem calitatea creşterii celulelor, ceea ce înseamnă că vom face carnea mai gustoasă, mai sănătoasă şi mai sustenabilă decât carnea animalelor de fermă”, a precizat Brian Spears, cofondatorul şi CEO-ul acestei companii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

”Carnea” crescută în laborator, mult mai ieftină decât cea naturală, va deveni în curând o realitate

SUA deschide drumul către producerea în masă a ”cărnii de laborator”

Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?

Ce fel de carne este carnea de om?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase