Home » D:News » Se pregăteşte vaccinul anti gripă 2019/2020, un produs românesc

Se pregăteşte vaccinul anti gripă 2019/2020, un produs românesc

Se pregăteşte vaccinul anti gripă 2019/2020, un produs românesc
Publicat: 30.07.2019
Deşi ne bucurăm de căldură şi de vacanţa de vară, virusurile gripale nu se vor lasă aşteptate o dată cu debutul sezonului rece.

Categoriile de risc sunt gravidele, persoanele de vârsta a treia, dar şi persoanele ce suferă de boli cronice. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal.
 
O echipă formată din operatori recent integraţi în colectivul Institutului Cantacuzino efectuează, în scop de învăţare a procedurilor şi etapelor de producţie, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, până la atingerea nivelului de performanţă necesar, şi va fi coordonat de specialişti ai institutului.
Astfel, operatorii din cadrul echipei se vor perfecţiona la standardele naţionale şi europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranţă şi calitate care trebuie îndeplinite pentru realizarea acestui produs biologic de mare importanţă pentru sănătatea publică.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase