Home » D:News » Cum s-a încheiat disputa pe ”Originea Lumii”dintre Facebook şi un internaut – FOTO

Cum s-a încheiat disputa pe ”Originea Lumii”dintre Facebook şi un internaut – FOTO

Publicat: 03.08.2019
Compania Facebook a ajuns la un acord cu internautul care a dat-o în judecată după ce i-a închis contul pe care acesta a publicat imaginea unui celebru tablou de Gustave Courbet, "Originea Lumii/ L'origine du Monde", ce ilustrează părţile intime ale unei femei, potrivit francetvinfo.fr.

Bărbatul, un francez, a anunţat, joi, că şi-a retras plângerea contra companiei de internet americane.

Reclamantul şi Facebook au ajuns la un acord privind o donaţie comună pe care o vor face unei asociaţii de artişti stradali, Le M.U.R. (Association modulable, urbain, réactif).

Frédéric Durand, un profesor de şcoală, a acuzat reţeaua Facebook că i-a dezactivat contul, deschis sub pseudonimul Fred La Face De Fredb, „fără preaviz, fără justificare”, pe 27 februarie 2011. Contul i-ar fi fost dezactivat la câteva ore după ce a publicat pe pagina sa imaginea celebrului tablou al lui Courbet „L’Origine du monde”.

În martie 2018, o instanţă din Franţa a respins acuzaţiile lui Frédéric Durand, stabilind că nu există probe care să demonstreze clar că acel cont a fost dezactivat din cauza publicării acestei imagini.

Instanţa a recunoscut însă „o vină” a Facebook, aceea că şi-a exercitat dreptul de a rezilia un contract, fără preaviz şi motivare.

După decizia din instanţă de anul trecut, Frédéric Durand a făcut apel.

Facebook este criticată regulat pentru conţinuturile pe care le autorizează sau nu pentru difuzare.

În trecut, printre imaginile artistice pe care le-a cenzurat s-au numărat una cu tabloul „La Liberté guidant le peuple” (1830), de Eugène Delacroix, reprezentând o femeie cu sânii goi fluturând un steag francez, una a sculpturii Mica Sirenă din portul oraşului Copenhaga, una a lui Venus din Willendorf, considerată o capodoperă a artei paleolitice şi reprezentând o siluetă feminină voluptuoasă goală, şi una semnată de Pablo Picasso, „Femmes a la toilette”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase