Home » D:News » Un detector de minciuni cu inteligenţă artificială va fi folosit pentru securitate aeroporturilor

Un detector de minciuni cu inteligenţă artificială va fi folosit pentru securitate aeroporturilor

Un detector de minciuni cu inteligenţă artificială va fi folosit pentru securitate aeroporturilor
Publicat: 05.08.2019
Compania Discern Science International lucrează la comercializarea unui detector de minciuni cu inteligenţă artificială, care urmează să fie folosit pentru securitatea în aerporturi, relatează site-ul publicaţiei Financial Times, citat de Mediafax.

În program va fi incorporat un agent de securitate virtual care va pune întrebări călătorilor.

Dispozitivul, care a fost testat pe serviciile de securitate de la frontieră şi din aeroporturi, este creat pentru a face procesul de scanare mult mai eficient şi pentru a indentifica persoanele cu intenţii periculoase sau ilegale.

Avatarul, a cărei „faţă” apare pe ecran, va întreba călătorii o serie de întrebări pre-configurate şi va analiza dacă aceştia mint sau nu. Răspunsurilor vor fi filmate, apoi va urma un proces de analiză a informaţiilor, inclusiv în funcţie de expresia facială, tonul vocii şi răspunsurile verbale.

După ce informaţiile vor fi analizate, răspunsurile vor fi catalogate cu verde, galben şi roşu. Cei care vor intra în categoria cu verde vor putea trece mai departe fără a mai fi interogaţi de un agent de securitate uman.

Proiectul este finanţat cu fonduri federale pentru cercetări academice şi ar putea ieşi pe piaţă în aproximativ şase luni, anunţă compania.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase