Home » D:News » Durerea de cap provocată de caniculă: cum scapi de ea şi când e cazul să mergi la medic

Durerea de cap provocată de caniculă: cum scapi de ea şi când e cazul să mergi la medic

Durerea de cap provocată de caniculă: cum scapi de ea şi când e cazul să mergi la medic
Publicat: 19.08.2019
Valul de caniculă din aceste zile care a pus stăpânire pe ţara noastră creşte numărul celor care solicită ajutor medical de specialitate.

Fie că este vorba despre lipotimie, ritm cardiac accelerat sau insolaţie, temperaturile extreme sunt greu de suportat chiar şi de cei mai rezistenţi dintre noi. Cu precădere copiii şi persoanele vârstnice sunt categoriile cele mai expuse acestor riscuri, însă şi cei care au o stare bună de sănătate se pot confrunta cu diverse simptome neplăcute, cauzate de expunerea la razele arzătoare ale soarelui.

Cauzele durerilor de cap din timpul verii

Un simptom des întâlnit pe perioada verii, îndeosebi în perioadele caniculare, este durerea de cap puternică, pulsatilă, localizată la nivelul tâmplelor, care poate migra spre ceafă şi creştetul capului. Acest tip de durere survine la scurt timp după expunerea prelungită la temperaturile ridicate şi poate fi însoţită şi de alte simptome, precum greaţă, vărsături, senzaţie de leşin.

Cauzele acestor dureri de cap sunt, de regulă, deshidratarea, poluarea, extenuarea termică sau chiar accidentul vascular cerebral. Din acest motiv, este important să nu ignori acest simptom şi să te prezinţi la medic dacă măsurile pe care le iei acasă nu dau rezultate.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase