Home » D:News » Aproximativ 500 de persoane, eliberate dintr-o ”casă a torturii” din Nigeria – VIDEO

Aproximativ 500 de persoane, eliberate dintr-o ”casă a torturii” din Nigeria – VIDEO

Aproximativ 500 de persoane, eliberate dintr-o ”casă a torturii” din Nigeria – VIDEO
Publicat: 28.09.2019
Autorităţile poliţieneşti din Nigeria au eliberat aproape 500 de persoane supuse torturii dintr-o clădire ce găzduia o şcoală islamică, într-un oraş din nordul statului Nigeria, conform site-ului postului BBC, citat de agenţia de presă Mediafax.

Şcoala islamică din Kaduna, oraş situat în nordul Nigeriei, suspectată că găzduieşte şi organizează acţiuni împotriva libertăţii personale, a fost supusă investigaţiilor poliţieneşti în urma cărora aproape 500 de persoane de sex masculin, adulţi şi copii, au fost evacuate.

Cele 500 de persoane deţinute în clădire, majoritatea nigerieni, au fost supuse actelor de violenţă, abuzurilor sexuale, înfometării şi privării de libertate exercitate, conform primelor aprecieri, de către profesori ai acestei şcoli.

Nu se cunosc informaţii legate de condiţiile în care persoanele au ajuns în incinta clădirii, unii dintre ei declarând că au fost trimişi de familiile acestora.

Autorităţile nigeriene asigură îngrijiri medicale şi psihologice celor eliberaţi, pe care i-au adăpstit într-un stadion din oraşul Kaduna.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase