Home » D:News » Donald Trump susţine că TORTURA este eficientă. Specialiştii îl contrazic

Donald Trump susţine că TORTURA este eficientă. Specialiştii îl contrazic

Donald Trump susţine că TORTURA este eficientă. Specialiştii îl contrazic
Publicat: 29.12.2016
Preşedintele-ales al Statelor Unite ale Americii şi-a expus opinia în nenumărate rânduri privind tortura, care din punctul său de vedere este o procedură necesară atunci când vine vorba de oamenii periculoşi precum teroriştii.

Perspectiva poate fi discutabilă atât din punct de vedere etic cât şi moral. Psihologii consideră că în cazul criminalior sau al teroriştilor există metode alternative de interogare

Tortura are o istorie foarte lungă şi, deşi a fost interzisă la nivel global din 1948, pare să fie tot mai des utilizată în prezent. Motivul este încă neclar, dar pericolul actual provenit de la teoriştii internaţionali este foarte mare în multe ţări. Unul dintre cele mai invocate motive atunci când este vorba de tortură este aflarea informaţiilor fără de care siguranţa publică este ameninţată. În cazul unui terorist care a amplasat o bombă într-o anumită zonă în care se află mii de oameni, tortura este justificată deoarece scopul scuză mijloacele. Uneori tortura poate fi utlizată asupra unor persoane care nu deţin informaţii sau asupra oamenilor nevinovaţi.

Psihologii şi gvernul SUA încearcă să realizeze metode de interogare non-coercitive pentru persuadarea în scopul obţinerii informaţiilor. Un exemplu este cel al High-Value Detainee Interrogation Group care dezvoltă noi tehnici de interogare şi sprijină testarea ştiinţifică a celor apărute recent. 

O metodă nouă de interogare propusă de psihoogi este cea a întebărilor de încadrare. Încadrarea este reprezentată de prezentarea întrebării în moduri diferite pentru obţinerea răspunsului dorit.

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase