Home » D:News » Un ceas în valoare de 800.000 de dolari, furat de la mâna unui om de afaceri japonez

Un ceas în valoare de 800.000 de dolari, furat de la mâna unui om de afaceri japonez

Un ceas în valoare de 800.000 de dolari, furat de la mâna unui om de afaceri japonez
Publicat: 12.10.2019
Un ceas în valoare de 800,000 de dolari a fost furat de la mâna unui om de afaceri japonez, ce se afla în faţa unui hotel de cinci stele din apropierea Arcului de Triumf, Paris, potrivit CNN, citat de agenţia de presă Mediafax.

Poliţia a declarat că omul de afaceri ieşise în faţa Hotelului Napoléon pentru a fuma o ţigară când a avut loc incidentul.

Victima a fost abordată de un individ care i-a cerut o ţigară. Când omul de afaceri japonez i-a oferit ţigara, individul i-a smuls ceasul de la încheietură şi a fugit. Ceasul, din marca Richard Mille, era încrustat cu diamante. Din cauza valorii pe care ceasul o are, cazul a fost transferat celor de la crimă organizată.

În primele opt luni ale anului, 71 de furturi ale unor ceasuri de lux au fost raportate în Franţa. Cele mai multe furturi au fost raportate în zona Champs-Elysées, recunoscută pentru hotelurile de lux şi pentru magazinele de bijuterii.

Patru furturi au avut loc într-o singură zi, în luna iulie, iar prejudiciul adus atunci proprietarilor a însumat 190,000 de euro. Obiectele de lux pot fi revândute pe piaţa neagră pentru sume ce constituie între 30% şi 50% din valoarea lor iniţială.

Tehnicile folosite de hoţi variază, aceştia cerându-le victimelor fie o ţigară, fie să le facă o fotografie. Totodată, hoţii pot lovi oglinda unei maşini, făcându-i pe şoferi să scoată mâna pe geam pentru a o îndrepta, oferind astfel răufăcătorilor ocazia de a acţiona.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase