Home » Lumea digitală » IBM propune un ceas cu ecran extensibil care poate fi transformat în telefon sau tabletă

IBM propune un ceas cu ecran extensibil care poate fi transformat în telefon sau tabletă

IBM propune un ceas cu ecran extensibil care poate fi transformat în telefon sau tabletă
Publicat: 27.07.2019
IBM este cunoscută acum drept o companie care oferă servicii şi soluţii B2B în principal, dar asta nu înseamnă că inginerii săi au renunţat la proiectarea de dispozitive inovatoare pentru consumatori.

Gigantul american numeşte acest concept „Variable display size for an electronic display device”, practic aplicând brevetul asupra tehnologiei display-ului, aceasta putând fi folosită şi în alte cazuri de utilizare. Pentru cazul de faţă, Avem de a face cu un ceas cu un corp ceva mai gros, care găzduieşte sub ecranul principal mai multe ecrane similare. Fiecare panou în parte are laturi de 3 pe 2”, având posibilitatea de a extinde ecraul până la o dimensiune totală de 12 pe 8”.

Dispozitivul ar putea deschide pe rând încă trei panouri pentru realizarea unui ecran mai apropiat de dimensiunile unui smartphone, sau încă şapte panouri pentru realizarea unei întregi tablete, doar folosind ceva ce porţi la mână. Conform descrierilor, în modul tabletă, dispozitivul va putea fi folosit cu două mâini, iar acesta ar putea fi conectat la tastatură şi mouse pentru operare de tip desktop.

Interfaţa dispozitivului se schimbă în funcţie de cazul de utilizare, cu pictoograme de diverse mărimi şi spaţiu din ce în ce mai mare pe ecranul principal. Contează foarte mult şi cât de mare va fi distanţa dintre panouri şi dacă acestea vor avea sau nu margini negre, care să afecteze experienţa de utilizare.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase