Home » D:News » Roscosmos pregăteşte primul rover lunar cu trunchi uman

Roscosmos pregăteşte primul rover lunar cu trunchi uman

Roscosmos pregăteşte primul rover lunar cu trunchi uman
Publicat: 21.10.2019
În luna augut, Roscosmos a trimis pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) un robot pentru a „învăţa” să fie astronaut.

În luna august a acestui an, Roscosmos a trimis la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale robotul Feodor unde a învăţat alături de astronauţii staţionaţi acolo. Surse din interiorul agenţiei spaţiale ruseşti au declarat că, în viitor, este programată o nouă destinaţie pentru robot: Luna, notează agenţia de ştiri RIA Novosi, citată de către Futurism.

Oamenii de ştiinţă ai agenţiei spaţiale ruseşti plănuiesc să ataşeze partea superioară a lui Feodor de un rover care va explora suprafaţa selenară. Planul este ca partea superioară a robotului să fie ataşată de un rover cu roţi, ceea ce am numi stadardul explorării selenare.

Roscosmos plănuieşte să trimită pe Lună acest rover de care va fi ataşat Feodor în următorii trei-patru ani. După cum a dovedit perioada petrecută la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, Fedor poate executa o gamă largă de sarcini cu o dexteritate asemănătoare celei umane.

Futurism notează că Marea Britanie intenţionează să trimită pe suprafaţa Lunii un rover neobişnuit, care va înlocui roţile cu picioare. De asemenea, trebuie subliniat faptul că oamenii de ştiinţă, afiliaţi sau nu agenţiilor spaţiale, experiemntează tot mai des cu design-uri inspirate din biologie pentru a proiecta noi instrumente pentru explorarea spaţială.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase