Prima pagină D:News

Un ceainic de 1.000 de lire sterline s-a vândut cu 1,7 milioane de euro

Redactia Descopera.ro | 11.14.2019 | ● Vizualizări: 553

Un ceainic chinezesc rar a fost vândut pentru 1 milion de lire sterline (1,17 milioane de euro), suma fiind de aproape o mie de ori mai mare decât cea la care a fost evaluat iniţial de o casă de licitaţii din Marea Britanie.

Ceainicul în formă de pară şi de culoare verzuie, cu o înălţime de aproape 13 centimetri, poartă însemnele împăratului Qianlong, care a condus China din 1736 până în 1795, potrivit Mediafax.Obiectul care are imprimate o piersică şi un sâmbure pe capac, a fost vândut în doar zece minute. Casa de licitaţii Duke's Auctioneers din Dorchester a evaluat ceainicul la o sumă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lire sterline, dar obiectul a fost vândut în cele din urmă pentru 1.040.000 de lire sterline.

Ceainicul a fost găsit în timpul unei vizite de rutină în oraşul Dorset şi a generat mai târziu interesul a "sute de colecţionari şi comercianţi" într-o expoziţie.

Micul ceainic, care are capacul destul de deteriorat, a primit ropote de aplauze după ce a fost anunţată vânzarea sa în timpul licitaţiei.