Home » D:News » Pictura liderului revoluţionar Emiliano Zapata, călare pe un cal excitat, care a stârnit furie în Mexic – VIDEO

Pictura liderului revoluţionar Emiliano Zapata, călare pe un cal excitat, care a stârnit furie în Mexic – VIDEO

Pictura liderului revoluţionar Emiliano Zapata, călare pe un cal excitat, care a stârnit furie în Mexic – VIDEO
Publicat: 12.12.2019
Un muzeu din Ciudad de Mexico a fost luat cu asalt, ieri, de către mai mulţi protestatari cu scopul de a arde un tablou care îl înfăţişează pe Emiliano Zapata complet gol, călare pe un cal excitat, eroul revoluţionar purtând pantofi cu tocuri înalte şi o pălărie roz

Protestatarii au strigat „Arde-l! Arde-l!!”, argumentând că tabloul care îl înfăţişează într-o ipostază neconvenţională pe fostul lider revoluţionar este extrem de jignitor.

La proteste a participat şi un nepot al lui Zapata, Jorge Zapata González, care a cerut, la rândul lui, ca tabloul să fie înlăturat din Palacio de Bellas Artes din Ciudad de Mexico.

„Nu vom permite acest lucru”, a declarat acesta pentru Associated Press, citat de Mediafax. „Pentru noi, în calitate de rude, acest lucru denigrează figura generalului nostru, înfăţişându-l drept homosexual”, a mai spus Zapata González, adăugând că familia va acţiona statul în judecată dacă tabloul va fi în continuare expus.

Printre protestatari s-au numărat şi fermieri care îl admiră pe Emiliano Zapata, el însuşi un fermier sărac care a luptat împotriva marilor proprietari de terenuri din Mexic.

Emiliano Zapata a fost lider al Revoluţiei Mexicane (1910 – 1920) înainte de a fi asasinat în 1919, la vârsta de 39 de ani. El a rămas un erou în ochii multor mexicani.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase