Home » D:News » Copilul-minune Laurent Simons, care trebuia să îşi ia licenţa la vârsta de 9 ani, renunţă la ea

Copilul-minune Laurent Simons, care trebuia să îşi ia licenţa la vârsta de 9 ani, renunţă la ea

Copilul-minune Laurent Simons, care trebuia să îşi ia licenţa la vârsta de 9 ani, renunţă la ea
Publicat: 12.12.2019
Copilul-minune belgian Laurent Simons, în vârstă de 9 ani, a părăsit programul universitar, în urma unui conflict apărut din cauza datei de absolvire, transmite CNN.

Laurent a făcut senzaţie în noiembrie, după ce presa a relatat că băiatul urma să-şi termine studiile în inginerie electrică la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven (TUE), Olanda, în decembrie, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, o dispută între TUE şi familia Simons a făcut ca Laurent să-şi temine studiile fără să primească o diplomă de licenţă.

Reprezentanţii TUE susţin că i-au recomandat lui Laurent să-şi termine studiile la jumătatea anului 2020 şi nu la sfârşitul lunii decembrie, din cauza numărului mare de examene pe care trebuie să le treacă.

„Chiar şi aşa, tot ar fi un program extraordinar de rapid”, au spus reprezentanţii universităţii într-un comunicat de presă, remis CNN.

Aceştia mai susţin că tatăl lui Laurent, Alexander Simons, a cerut în mod repetat ca fiul său să obţină diploma de licenţă la vârsta de 9 ani, însemnând că Laurent trebuie să finalizeze cu succes programul de licenţă în zece luni, deşi, de obicei, acesta durează trei ani.

Totuşi, Alexander a declarat pentru CNN că la început nu a fost nicio problemă cu solicitarea sa.

În cele din urmă, familia a decis ca Laurent să părăsească TUE, pentru că ar fi primit o ofertă să studieze într-un program de doctorat la o universitate din SUA, nefiind posibil ca băiatul să-şi împartă timpul între cele două instituţii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase