Home » D:News » Boris Johnson a declarat dieta vegană ”o crimă împotriva iubitorilor de brânză”

Boris Johnson a declarat dieta vegană ”o crimă împotriva iubitorilor de brânză”

Boris Johnson a declarat dieta vegană ”o crimă împotriva iubitorilor de brânză”
Publicat: 14.01.2020
Boris Johnson a declarat că dieta vegană este "o crimă împotriva iubitorilor de brânză", într-un interviu pentru emisiunea "BBC Breakfast", în care a fost rugat să clarifice speculaţiile potrivit cărora a decis să adopte acest tip de alimentaţie în luna ianuarie, pentru a pierde în greutate.

Întrebat dacă a adoptat dieta vegană, premierul britanic a răspuns negativ, râzând: „M-am gândit la acest lucru, dar necesită multă concentrare”.

Johnson a adăugat că este impresionat de persoanele care au decis să adopte acest stil de viaţă, potrivit The Independent.

„Îmi scot pălăria în faţa veganilor care pot face acest lucru şi reuşesc să evite toate produsele non-vegane”, a spus acesta.

„Adică, nu poţi mânca brânză, nu-i aşa, dacă eşti vegan?”, a spus Johnson, adăugând: „Este pur şi simplu o crimă împotriva iubitorilor de brânză”.

Comentariile sale nu au rămas fără răspuns pe reţelele de social media, unii având o problemă inclusiv cu modul în care Johnson a pronunţat cuvântul „vegan”.

În 2019, 1,16% din populaţia regatului – aproximativ 600.000 de persoane – se declarau vegani, potrivit The Vegan Society.

Un studiu realizat în iunie 2018 de cercetătorii de la Universitatea Oxford a concluzionat că această dietă alimentară este „singura modalitate semnificativă” de a reduce amprenta de carbon, chiar şi cu până la 73%, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase