Home » D:News » Mulţi oameni cred că epidemia de coronavirus ar fi legată de o cunoscută marcă de bere

Mulţi oameni cred că epidemia de coronavirus ar fi legată de o cunoscută marcă de bere

Mulţi oameni cred că epidemia de coronavirus ar fi legată de o cunoscută marcă de bere
Publicat: 30.01.2020
Oamenii par să creadă că există o legătură între epidemia mortală de coronavirus şi o cunoscută marcă de bere, arată presa internaţională

Potrivit informaţiilor înregistrate de motoarele de căutare, se pare că oamenii asociază berea mexicană Corona Extra cu focarul de coronavirus din China, care a luat deja 170 de vieţi, a relatat Business Insider.

Căutările online pentru „virusul corona”, „virusul berii” şi „coronavirusul berii” au crescut substanţial în întreaga lume începând cu data de 18 ianuarie, arată datele Google Trends.

Printre ţările unde s-a observat creşterea căutărilor care asociază berea Corona şi virusul din China se numără Cambodgia şi Danemarca, dar şi Statele Unite, a relatat Business Insider. Cu toate acestea, cercetătorii asigură că nu există nicio legătură între cele două, totul fiind cauzat de o confuzie a numelor care încep asemănător.

Primul deces în urma infecţiei cu coronavirus a fost raportat în 31 decembrie 2019, în oraşul chinez Wuhan, iar agentul patogen s-a răspândit de atunci atât în ţară, cât şi internaţional, în alte 19 ţări. Mai multe oraşe din China au fost închise, iar autorităţile au luat măsuri pentru restrângerea ariei de răspândire a infecţiei.

Până joi dimineaţa, 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus apărut în China, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 7.711.

Oamenii de ştiinţă chinezi au transmis că 2019-nCoV este contagios înainte de apariţia simptomelor, în perioada de incubaţie care poate dura până la 14 zile (OMS afirmă că perioada de incubaţie durează între două şi 10 zile). Astfel, o persoană infectată cu noul coronavirus poate fi contagioasă chiar din prima zi de incubaţie, lucru care îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii. Vezi mai multe detali aici!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase