Home » D:News » Câţi români au încredere în ceea ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu

Câţi români au încredere în ceea ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu

Câţi români au încredere în ceea ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu
Publicat: 31.01.2020
Circa 58% dintre români au încredere în ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu, România fiind pe locul doi în Europa la acest capitol după Italia, arată un studiu realizat de compania germană SAP pentru Forumul Economic Mondial şi remis joi MEDIAFAX.

Potrivit studiului, cei chestionaţi (10.500 de persoane din 30 de ţări care cuprind aproximativ 76% din populaţia globală) consideră că activităţile umane sunt cauza încălzirii globale, chiar dacă în unele regiuni s-a observat un scepticism ridicat în privinţa cercetărilor ştiinţifice asupra subiectului.

România se află printre cele 30 de ţări incluse în studiu, respectiv una dintre cele trei ţări din zona CEE, pe lângă Polonia şi Ucraina, sondajul oferind o perspectivă concretă asupra opiniei românilor referitor la acest subiect.

România este a doua ţară europeană din clasament cu un procentaj atât de ridicat, după Italia, cu 61%. În topul ţărilor cu cel mai ridicat grad de încredere se numără India (86%), Bangladesh (78%) şi Pakistan (70%), iar la capătul opus, cu cele mai scăzute procente în acest sens, se situează Rusia (23%), Japonia (25%), Ucraina (33%).

De asemenea, conform aceluiaşi sondaj, peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetineşte creşterea economică, iar 50% afirmă că urmăresc îndeaproape ştirile şi sunt la curent cu agenda publică, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase