Home » D:News » Beneficii mai puţin ştiute ale chiropracticii

Beneficii mai puţin ştiute ale chiropracticii

Beneficii mai puţin ştiute ale chiropracticii
Publicat: 26.02.2020
Cercetările medicale din ultimii ani arată că îngrijirea chiropractică poate fi benefică pentru sănătatea oamenilor, mai ales pentru ameliorarea durerilor de spate, coloană, pelvis, etc.

Chiropractica ajută oamenii să se recupereze mai repede după diferite afecţiuni şi să se îmbolnăvească mai puţin în viaţa lor.

Mulţi oameni merg la un chiropractor ca ultimă soluţie, iar aici sunt uimiţi de beneficiile tratamentului primit şi de ritmul de recuperare după terapie. Terapeutul foloseşte metode de îngrijire medicală naturale, non-invazive şi încurajează capacitatea de auto-vindecare a pacienţilor.

Oamenii trebuie să apeleze numai la terapeuţi certificaţi, pentru a nu ajunge în situaţii neplăcute. Virgil Pruteanu, specialistul în osteopatie structurală şi chiropractică, ne-a explicat ce presupune această terapie: „Chiropracticianul se ocupă de coloana vertebrală, care este piatra de temelie a scheletului şi care protejează sistemul nervos central. Acesta din urmă, reglează funcţionarea corpului şi controlează toate părţile sale prin nervii conectaţi la coloana vertebrală. Prin urmare, o relaţie bună între cele două părţi este esenţială.”

„Chiropractica se bazează pe prevenirea, diagnosticul şi tratamentul alterărilor sistemului neuro-musculo-scheletic prin manipulări efectuate pe diverse părţi ale corpului, inclusiv coloana vertebrală şi pelvis. Aceste alterări, adesea dureroase, sunt numite subluxaţii,” a spus Virgil Pruteanu, cunoscutul chiropractician stabilit în Constanţa.

Durerea este un simptom al disfuncţiei şi aceasta apare din cauza leziunilor musculare, ale ligamentelor sau articulaţiilor. Prin terapie se elimină durerea şi se previne apariţia durerii în viitor. 

Potrivit celor precizate de chiropracticianul Virgil Pruteanu: „Chiropractica este ideală pentru o bună aliniere a coloanei vertebrale şi ameliorarea simptomelor datorate stresului. Ea are beneficii şi pe plan mental, o postură corectă însemnând o stare generală de bine.”

Chiropractica ajută în ameliorarea durerii, este bună pentru creşterea mobilităţii, pentru îmbunătăţirea capacităţii de coordonare a mişcărilor şi menţinere a echilibrului. Specialiştii spun că poate scădea degenerarea articulaţiilor.

Un chiropractician experimentat va trata fiecare pacient cu cea mai mare atenţie pentru a-l ajuta să scape de problema de sănătate pe care o are, folosind terapii personalizate.

Metodele de tratament folosite sunt naturale, specialistul caută să stabilească o sinergie între corpul uman şi natură. El se concentrează şi pe alţi factori (postură, dietă, condiţiile de mediu, stil de viaţă, managementul stresului) care pot influenţa sănătatea unui pacient.

Chiropractica poate fi cel mai bun aliat al omului împotriva durerii. Există multe afecţiuni care pot fi tratate prin această terapie, dintre care vom prezentăm câteva.

Chiropractica este recomandată în special pentru:

  • a trata durerile acute sau cronice de spate (lombalgii) şi hernii de disc;
  • a ameliora durerile de cap (cefalee) de origine mecanică sau cauzate de tensiuni
  • a ameliora durerile de cervical (cervicalgii) şi consecinţele lor, cum ar fi  migrenele, ameţelile sau nevralgia cervico-brahială (referitoare la gât şi braţ);
  • a trata afecţiuni articulare sau musculare (probleme cauzate de practici sportive).
  • realinierea vertebrelor
  • subluxaţie vertebrală complexă
  • scolioza , cifoza , lordoza
  • durerile din timpul sarcinii
  • colici abdominale
  • Sindromul tunelului carpian
  • Fibromialgia
  • Dificultăţi de concentrare

În timpul primei consultaţii, chiropracticianul analizează pacientul, problemele sale de sănătate, durerea şi istoricul său medical.

După aceasta analiză, el efectuează o examinare fizică detaliată a zonelor afectate, şi evaluează postura. Dacă este necesar, el poate, pentru a-şi completa diagnosticul, să solicite radiografii. Pe termen lung, el va propune un program de reabilitare posturală sau funcţională în scop preventiv, pentru a menţine sănătatea pacientului într-o manieră optimă.

După două-trei zile de la şedinţa de chiropractică, pacientul poate simţi oboseala, exagerarea simptomelor sau dureri precum cele musculare cu debut întârziat. Aceste manifestări sunt legate de o reacţie fiziologică complet normală.

Prima consultaţie de chiropractică este întotdeauna mai lungă datorită interviului preliminar. Pentru următoarele sesiuni, va dura între 15 şi 30 de minute în funcţie de îngrijirile recomandate. În medie sunt necesare cinci-zece şedinţe de chiropractică, dar aceasta variază în mod evident în funcţie de caz şi de reacţia la tratamentul propus de către specialist.

Medicii spun că aproximativ 90% dintre cei mai buni sportivi din lume apelează la tratamente chiropractice pentru a preveni accidentele şi pentru a-şi creşte potenţialul de performanţă. Acest tip de abordare medicală este foarte bun pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate şi pentru a avea corpul în echilibru perfect.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase