Home » D:News » Pot fi sticlele de plastic o modalitate de transmitere a coronavirusului?

Pot fi sticlele de plastic o modalitate de transmitere a coronavirusului?

Publicat: 10.03.2020
Pe masură ce numărul cazurilor de coronavirus creşte, multe companii recomandă angajaţilor să-şi dezinfecteze birourile, să lucreze de acasă şi să limiteze utilizarea obiectelor reutilizabile. Întrebarea multora este: pot fi refolosite sticlele de plastic sau paharele de cafea?

Se crede că transmiterea este preponderent pe cale aeriană, ceea ce înseamnă că pacienţii purtători de coronavirus pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin vorbit, tuse, strănut, care intră în contact cu mâinile, ochii, mucoasa orală ori nazală.

Deoarece acesta este principalul mod de transmitere, Amesh Adalja, expert în boli infecţioase, a declarat că minimizarea expunerii ar trebui să se concentreze pe spălarea mâinilor şi nu pe evitarea refolosirii unei sticle de plastic.

Totuşi, aceasta atrage atenţia asupra faptului că gâtul sticlei sau cana nu ar trebui să atingă dozatorul: „În timpul acestui focar, este inteligent să curăţaţi recipientele după fiecare utilizare”.

De asemenea, recomandat este să vă spălaţi mâinile înainte de a mânca, de a prepara cafeaua şi înainte/după ce folosiţi spaţiile comune.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase