Home » D:News » Izolarea socială, una dintre măsurile pentru evitarea răspândirii accelerate a noului coronavirus

Izolarea socială, una dintre măsurile pentru evitarea răspândirii accelerate a noului coronavirus

Izolarea socială, una dintre măsurile pentru evitarea răspândirii accelerate a noului coronavirus
Publicat: 11.03.2020
Izolarea socială este una dintre măsurile cele mai importante pe care le pot lua oamenii pentru evitarea răspândirii accelerate a noului coronavirus, scrie The Guardian.

Numărul de cazuri a crescut accelerat în China de când a fost descoperit noul coronavirus, însă ulterior acesta a început să se răspândească în afara graniţelor Chinei, iar acum s-a transformat într-o pandemie pe care nimeni nu poate să o oprească, potrivit sursei citate.

Cele mai afectate state după China sunt Italia, Iran şi Coreea de Sud. Majoritatea ţărilor în care creşterea cazurilor de coronavirus este accelerată se află în Occident, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, ţări din apropierea Chinei, precum Japonia, Thailanda, Taiwan şi Singapore, nu au fost la fel de afectate. Acest lucru se datorează că au trecut prin criza SARS în 2003 şi au învăţat din această experienţă.

În timp ce rata mortalităţii din cauza COVID-19 este între 0.5% şi 5% în majoritatea locurilor afectate, în statul Washington o persoană din trei infectate a murit, fiind o rată mult mai mare. Acest lucru este din cauză că în realitate existau mai multe cazuri decât fuseseră raportate autorităţilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase