Unde ajung deşeurile celor aflaţi în carantină şi izolare de coronavirus

01 04. 2020, 10:00

Gunoaiele colectate de la persoanele suspecte sau confirmate cu COVID-19 sunt considerate deşeuri infecţioase şi sunt transportate în condiţii speciale, la minus 4 grade Celsius, spre incinerator.

Din astfel de locuri colectează deşeuri, de mai bine de o săptămână, Albert şi George. Zilnic, ei ajung la peste 80 de adrese din Bucureşti şi respectă cu stricteţe procedura.

„Trebuie să ne luăm echipamentul în fiecare zi, bineînţeles ne dezinfectăm înainte, ne luăm combinezonul pe noi, ne luăm masca, mănuşile şi, după ce coborâm de la fiecare, ne dezinfectăm, ne scoatem mănuşile, schimbăm din nou mănuşile şi masca”, spune George, potrivit Mediafax.

„Când se duce maşina la incinerat, ne aruncăm şi noi costumele cu totul. Schimbăm costumele, ne schimbăm cu totul, nu avem nicio treabă cu persoana, eu nu am nicio frică de aşa ceva”, povesteşte şi Albert.

Nu au o misiune uşoară, dar asta nu-i opreşte o ducă la bun sfârşit zilnic. În prezent, în România sunt monitorizate peste 11.500 de persoane aflate în centrele de carantină şi circa 123.000 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Cei care se aflîă în astfel de situaţii trebuie să anunţe primăria, iar echipele de la salubritate vor veni şi vor colecta gunoiul de la adresa indicată.