Home » D:News » Roboţii au înlocuit studenţii la o ceremonie de absolvire, în Japonia

Roboţii au înlocuit studenţii la o ceremonie de absolvire, în Japonia

Roboţii au înlocuit studenţii la o ceremonie de absolvire, în Japonia
Publicat: 10.04.2020
Roboţii au luat locul studenţilor la ceremonia de absolvire organizată de Business Breakthrough University din Tokyo, arată Business Insider. Studenţii au luat parte la ceremonie prin intermediul unei platforme online de video-conferinţe şi au fost reprezentaţi de roboţi.

Studenţii de la Business Breakthrough University din Tokyo nu au avut ceremonia de absolvire care se organiza în mod obişnuit în instituţie. În schimb au avut o variantă proprie de ceremonie, care a reţinut atenţia internaţională.

Japonezii au folosit roboţi acţionaţi prin telecomandă pentru a le oferi absolvenţilor experienţa virtuală a plimbării prin sală şi a parcurgerii distanţei până la scenă pentru a-şi primi diplomele, la hotelul Grand Palace din Tokyo.

Ceremonia a avut loc în 28 martie.

Evenimente publice de tipul ceremoniilor de absolvire, dar şi al căsătoriilor au fost mutate în spaţiul online al platformelor Zoom, Minecraft sau Animal Crossing din cauza noului coronavirus.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase