Home » D:News » Peste 700 de oameni au murit din cauza unui aşa-zis leac împotriva coronavirusului

Peste 700 de oameni au murit din cauza unui aşa-zis leac împotriva coronavirusului

Peste 700 de oameni au murit din cauza unui aşa-zis leac împotriva coronavirusului
Publicat: 04.05.2020
În Iran circulă un mit conform unui mit alcoolul metilic ar fi un leac împotriva COVID-19, deşi, este ştiut faptul că acesta se află la baza unor intoxicaţii cu potenţial periculos.

În Iran, ţară din Orientul Mijlociu puternic afectată de pandemia de coronavirus, au decedat în doar 60 de zile peste 700 de persoane din cauza intoxicaţiei acute cu metanol (alcool metilic). Aceşti oameni au dat crezare unei ştiri false conform căreia metanolul în stare lichidă ar fi un remediu pentru coronavirus. Potrivit Associated Press, care citează un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Iran, aproape 200 de oameni au murit din cauza intoxicaţiei cu metanol în propria locuinţă, nemaiavând măcar şansa de a ajunge la spital.

În perioada 20 februarie-7 aprilie 2020 au fost înregistrate 728 de decese cauzate de intoxicaţia cu metanol, în comparaţie cu doar 66, câte au fost înregistrare pe parcursul întregului an 2019, arată aceeaşi sursă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Iran, Kianoush Jahanpour, a declarat pentru agenţia de presă AP că peste 5.000 de oameni s-au intoxicat cu metanol în perioada indicată mai sus. Dintre aceştia, 90 şi-au pierdut vederea sau prezintă probleme grave la nivelul ochilor din cauza intoxicaţiei cu metanol.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase