Home » D:News » Ziua internaţională fără dietă, sărbătorită astăzi

Ziua internaţională fără dietă, sărbătorită astăzi

Ziua internaţională fără dietă, sărbătorită astăzi
Publicat: 06.05.2020
Ziua internaţională fără dietă este marcată pe 6 mai şi are ca simbol o panglică albastră. Sărbătoarea a fost iniţiată de britanica Mary Evans Young, în 1992.

În urmă cu câţiva ani, a apărut o mişcare care militează pentru acceptarea propriului corp, chiar dacă nu este perfect.

Imaginile editate pe calculator şi publicate în revistele de modă se numără printre cauzele directe ale creşterii numărului de cazuri de tulburări de alimentaţie. Foarte multe decenii, imaginea unui trup sănătos a fost asociată cu forme ale corpului nerealiste şi cu diete alimentare periculoase.

Acesta este motivul pentru care ziua este dedicată promovării unui stil de viaţă sănătos, precum şi evidenţierii efectelor negative pe care le au asupra organismului unele cure de slăbire.

Ziua Internaţională fără dietă este iniţiativa britanicei Mary Evans Young şi a fost marcată prima dată în 1992. Scopul zilei era de a ajuta oamenii din întreaga lume să îşi aprecieze şi să îşi accepte propriul corp. După ce a suferit de anorexie, Mary Evans a înfiinţat organizaţia britanică Diet Breakers. Prima ediţie a sărbătorii a avut drept scop promovarea cauzei, dar şi a organizaţiei în Marea Britanie.

Un an mai târziu, mai multe ţări din întreaga lume adoptau sărbătoarea.

În prezent, ziua este o ocazie de a promova mai multe chestiuni, precum modalităţi corecte şi eficiente de a ţine dietă, o zi de pauză în timpul curei de slăbire, celebrarea diversităţii, combaterea obiceiurilor alimentare nesănătoase, potrivit Mediafax.

Cea mai bună formă de a sărbători această zi este ca oamenii să accepte faptul că trupul lor este frumos aşa cum este. Ei trebuie să reducă eforturile de a slăbi pentru a arăta într-un anume fel şi să se concentreze pe a adopta un stil de viaţă mai sănătos. Oamenii ar trebui să se preocupe mai puţin de scopul final şi să se axeze mai mult pe a fi mai activ şi a avea un corp sănătos.

În această zi, oamenii trebuie să mănânce ce le place, să nu mai fie preocupaţi de calorii, să renunţe la cântar şi să nu se mai evalueze pe baza unor cifre. Această zi trebuie folosită pentru le a vorbi celor din jur despre tulburările de alimentaţie sau pentru lansarea unei acţiuni de colectare de fonduri pentru cei care se confruntă cu aceste probleme.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase