Home » D:News » O femeie a suferit arsuri grave după ce a intrat ilegal în Parcul Naţional Yellowstone

O femeie a suferit arsuri grave după ce a intrat ilegal în Parcul Naţional Yellowstone

O femeie a suferit arsuri grave după ce a intrat ilegal în Parcul Naţional Yellowstone
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 13.05.2020
O femeie a suferit arsuri după ce a căzut într-un izvor termal la Parcul Naţional Yellowstone, potrivit oficialilor parcului.

Parcul naţional Yellowstone a fost închis pentru vizitatori începând cu 24 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Femeia a intrat, marţi,  „ilegal” în parc, a mai transmis Serviciul Naţional al Parcurilor din SUA (NPS) într-un comunicat de presă, informează CNN.

Femeia le-a spus paznicilor că încerca să facă nişte fotografii atunci când a căzut în izvorul termal de la gheizerul Old Faithful, unul dintre cele mai cunoscute gheizere din lume.

„Izvoarele termale au rănit şi au ucis mai mulţi oameni în Yellowstone decât orice alt element natural”, scrie pe website-ul oficial al parcului din SUA. De asemenea, vizitatorii sunt avertizaţi să meargă doar prin locurile special amenajate în locurile termale. 

După ce a căzut, femeia a reuşit să se urce în propriul autoturism şi să conducă prin parc, atunci când a fost surprinsă de paznici. Din cauza arsurilor suferite, a fost dusă de urgenţă cu elicopterul la Centrul Medical Regional Eastern Idaho. 

Gheizerul Old Faithful erupe la fiecare 90 de minute, iar temperatura medie a apei este de 76,5 grade Celsius, potrivit NPS.

Starea de sănătate a femeii nu este cunoscută încă. NPS a declarat că va continua să ancheteze incidentul şi nu este încă clar în care izvor termal a căzut. Totuşi, intrarea ilegală în parc poate aduce consecinţe grave. 

Anul trecut, un bărbat a suferit arsuri severe după ce s-a plimbat printr-un loc neamenajat pe timpul nopţii, fără lanternă, acesta căzând în apa termală din apropiere de Old Faithful. În acel caz, NPS a declarat că daca va fi determinat că există pagube asupra gheizerului vor transmite rezultatele investigaţiei către procurorul general al SUA.

Primul parc naţional al SUA, Yellowstone, mai este şi al şaselea cel mai popular parc naţional american, fiind vizitat de 4 milioane de oameni anual. Yellowstone este situat pe teritoriul a trei state: Idaho, Montana şi Wyoming.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Supervulcanul Yellowstone s-a format într-un mod cu totul diferit

Un bărbat care a căzut într-un izvor termal s-a dizolvat în mai puţin de o zi

Primul bronz de vară: Oamenii ajung la spital cu arsuri solare

Arsuri solare versus bronz perfect – prevenirea si tratarea arsurilor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase