Home » D:News » China: Sunt calomnioase acuzaţiile de spionaj ale SUA legate de vaccinul anti-COVID-19

China: Sunt calomnioase acuzaţiile de spionaj ale SUA legate de vaccinul anti-COVID-19

China: Sunt calomnioase acuzaţiile de spionaj ale SUA legate de vaccinul anti-COVID-19
Publicat: 15.05.2020
Administraţia Chinei a condamnat, joi seară, atacurile cibernetice care vizează proiecte de cercetare medicală privind coronavirusul, catalogând drept "calomnii" acuzaţiile unor oficiali americani privind responsabilitatea în aceste acţiuni.

China se opune „calomniilor” lansate de Statele Unite, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing, referindu-se la acuzaţiile privind implicarea în atacuri cibernetice care vizează proiecte de cercetare pentru tratamente anticoronavirus, relatează agenţia Reuters.

Orice acţiune de sabotare a eforturilor antiepidemice trebuie condamnată, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Hackeri chinezi şi iranieni atacă universităţi şi companii farmaceutice din SUA în efortul de a sustrage date din sfera proprietăţii intelectuale despre proiecte referitoare la tratamente şi eventuale vaccinuri pentru coronavirus, afirmă oficiali americani citaţi de Wall Street Journal.

Conform oficialilor citaţi, China şi Iranul au lansat începând din ianuarie atacuri cibernetice asupra firmelor şi instituţiilor din SUA care încearcă să dezvolte un vaccin anticoronavirus.

Acţiunile cibernetice riscă să fie considerate de Administraţia Donald Trump un atac direct asupra sistemului de sănătate publică din SUA, dat fiind că în unele cazuri sunt afectate cercetările pentru depistarea unui vaccin, transmite Mediafax.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Securitatea Infrastructurii din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă au depistat „entităţi cibernetice” care sustrag date supuse drepturilor de proprietate intelectuală despre cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19. Acţiunile generează ameninţări semnificative la adresa reacţiei SUA faţă de coronavirus. „Potenţialul furt de informaţii periclitează oferirea opţiunilor sigure şi eficiente de tratament”, avertizează oficialii americani. Alerta nu menţionează Iranul, dar oficiali de la Washington au sugerat că şi Teheranul a comis atacuri similare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase