Home » D:News » Măsuri disperate. Companiile petroliere pompează petrolul lipsit de valoare înapoi în pământ

Măsuri disperate. Companiile petroliere pompează petrolul lipsit de valoare înapoi în pământ

Publicat: 27.05.2020

Pentru prima oară în istorie, prețul petrolului a înregistrat valori negative din cauza cererii în scădere și a comercianților care nu mai au spațiu de depozitare pentru petrol.

Drept urmare, unele companii de petrol și gaz au ales să recurgă la măsuri disperate. Unele firme ar fi început să plătească pentru a scăpa de petrol. Totuși, în unele cazuri, companiile au început chiar să pompeze petrolul înapoi în pământ, relatează The Texas Observer.

Totuși, petrolul nu se întoarce chiar de unde a venit. În schimb, producătorii caută alternative pentru a-l depozita sub pământ, în formațiuni geologice capabile să păstreze petrol și gaz petrolier lichefiat (GPL).

Măsuri disperate pentru salvarea petrolului lipsit de valoare

La începutul lunii mai, autoritatea locală de reglementare a petrolului și gazului din Texas a oferit permisiune industriei de a depozita petrol în formațiuni neconvenționale subterane.

Măsura nu a permis o perioadă de dezbatere publică, astfel șocând grupurile locale de mediu.

Mai mult, autoritatea a trebuit să elimine legile de stat prin care apele subterane erau protejate împotriva contaminării.

„Permiterea depozitării în aceste formațiuni duce, cu siguranță, la temeri privind sănătatea mediului și a straturilor acvifere”, declară Emma Pabst, membru al organizației Environment Texas, pentru The Observer, notează Futurism.

Depozitarea petrolului și a gazului în astfel de formațiuni vine cu propriile riscuri. În 1992, o conductă fisurată care alimenta un depozit subteran de gaz petrolier lichefiat a provocat o explozie masivă în apropierea unui oraș din Texas. Un băiat de numai 6 ani a murit, iar alți 13 oameni au fost răniți.

Explozia a putut fi simțită până în Houston, aflat la 112 kilometri sud-est. O serie de scurgeri, incendii și explozii provenind din astfel de depozite au lovit comunitatea din Mont Belvieu, la est de Houston, timp de zeci de ani.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Câmpurile petroliere din Texas încep să se scufunde şi să se deschidă. Principala cauză poate fi reprezentată de exploatarea masivă de hidrocarburi

După 14 ani, pata de petrol din Golful Mexic a început să fie izolată

Urmele dezastrului Deepwater Horizon pot fi văzute şi la un deceniu de la producerea acestuia

Chiar şi după opt ani, substanţele nocive deversate în explozia platformei petroliere Deepwater Horizon încă persistă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase