Home » D:News » NASA și-a dat acordul pentru lansarea misiunii istorice Demo-2

NASA și-a dat acordul pentru lansarea misiunii istorice Demo-2

Publicat: 27.05.2020
NASA și-a dat acordul pentru lansarea misiunii istorice Demo-2
Credit foto: NASA/Bill Ingalls

Meteorologii aproximează că există 40% șanse ca vremea rea să ducă la amânarea lansării.

Intră în GALERIA FOTO!

Luni, 25 mai, a avut loc o ultimă verificare a echipamentelor înainte de lansarea Crew Demo-2, iar acum NASA a aprobat lansarea misiunii. Dacă lucrurile merg conform planului și vremea se dovedește a fi prielnică, atunci miercuri, 27 mai, ora României 23:33, ar trebui să înceapă lansarea, notează Space.

„Am trecut cu succes de verificările de dinaintea lansării”, explică Hans Koenigsmann, unul dintre oficialii SpaceX implicați în acest proiect.

La bordul navetei Crew Dragon se află astronauții NASA Bob Behnken și  Doug Hurley; aceștia fiind primii doi astronauți care vor pleca spre Stația Spațială Internațională (ISS) de pe pământ american. În 2011, NASA și-a retras flota de navete, apelând în schimb la serviciile Roscosmos și ale companiilor spațiale private pentru lansările spațiale.

Deși detaliile tehnice au fost puse la punct, atenția celor responsabili se îndreaptă către condițiile meteo. Conform meteorologilor Forțelor Spațiale șansele ca vremea să fie nepotrivită pentru o lansare sunt de 40%.

Lansarea Crew Demo-2 depinde de vreme

Monitorizarea vremii va fi realizată până în ultimul moment de dinainte de lansare și în posibilitatea în care se ajunge la concluzia că aceasta ridică riscuri pentru navetă și astronauții din interior atunci procedurile vor fi oprite. NASA și SpaceX au luat în calcul această posibilitate și au stabilit o dată de rezervă: 30-31 mai.

Oficialii NASA au declarat că testul din 25 mai s-a concentrat pe stabilirea capacității de funcționare a sistemelor navetei Crew Dragon, a echipamentelor de pe ISS a disponibilității și pregătirii partenerilor internaționali.

Citește și:

Cele 13 etape ale primei misiuni SpaceX cu echipaj uman

Directorul misiunilor spațiale umane al NASA a demisionat înainte de o lansare istorică

Planurile NASA de explorare ale asteroidului Bennu amânate de pandemie

Ofertă de la NASA: opt luni închis într-un laborator din Rusia pentru un experiment important

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase