Home » D:News » Cum va fi vremea în următoarea lună? Anunțul ANM

Cum va fi vremea în următoarea lună? Anunțul ANM

Cum va fi vremea în următoarea lună? Anunțul ANM
Credit foto: Pixabay
Publicat: 10.06.2020

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni. Conform documentului, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Pentru săptămâna 10-15 iunie, meteorologii prognozează valori termice ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile nordice, estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în regiunile estice, centrale și la munte.

Pentru săptămâna 15-22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Pentru săptămâna 22-29 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Ploi puține spre finalul lunii iunie și începutul lunii iulie

Pentru săptămâna 29 iunie – 6 iulie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase