Home » D:News » Cineva ne-a avertizat din 2010 de problemele pe care le avem în 2020

Cineva ne-a avertizat din 2010 de problemele pe care le avem în 2020

Credit foto: Pixabay
Publicat: 15.06.2020

Problemele cu care se confruntă lumea noastră tind să fie ciclice.

GALERIE FOTO

În 2020 fiecare lună prin care am trecut ne-a rezervat câte o criză, de la un posibil Al Treilea Război Mondial, la pandemia de COVID-19. În mod surprinzător, un cercetător a prezis încă din 2010 o parte dintre aceste situații limită prin care trece lumea, notează Futurism.

În mod obișnuit, atunci când vine vorba despre previziune despre viitor, oamenii se gândesc la astrologie sau la Nostradamus, dar Peter Turchin, cercetător al Universității Connecticut, a reușit folosind metode științifice să concluzioneze că în anul 2020 problemele economice și sociale vor  domina agenda publică.

O abordare interdisciplinară

Turchin a studiat matematică, ecologie, biologie evoluționară și antropologie la Universitatea din Connecticut și folosind cunoștințele astfel acumulate a ajuns la concluzia că lumea trece printr-o serie de cicluri economice, probleme sociale, și creștere a datoriei publice care vor atinge un punct critic în 2020.

A prezis cercetătorul problemele cauzate de către coronavirus? Din nefericire, domeniul său de activitate nu este cel al epidemiologiei, dar de-a lungul timpului au existat cercetători care au atras atenția că lumea se dovedește vulnerabilă în fața unei pandemii.

În ceea ce privește analiza cercetătorului, putem spune că problemele de natură socială, economică și politică au fost accentuate de către criza coronavirusului.

Cicluri de instabilitate

Turchin a identificat faptul că ciclurile de instabilitate politică au o durată de 50 de ani, în timp ce cele de instabilitate economică au între 40 și 60 de ani.

„Datele sugerează că societățile pot evita dezastrul […] Trebuie să găsim modalități de a ameliora efectele negative ale globalizării asupra bunăstării oamenilor. Inegalitatea economică, însoțită de creșterea datoriei publice, poate fi abordată prin creșterea progresivă a ratelor de impozitare”, a scris cercetătorul în lucrarea sa.

Studiul a fost publicat în Nature.

Citește și:

Omenirea trece prin cea mai severă criză de sănătate și criză economică de după Al Doilea Război Mondial

Privind spre anul 2100: ce se va întâmpla cu omenirea în acest secol?

Lumea va depăşi pandemia, dar va fi diferită după criză – raportul unei firme de investiţii în tehnologii

Cine mai reciclează plastic în 2020? Criza neştiută a planetei noastre

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase