Home » D:News » Armata SUA a folosit un tun laser pentru a distruge o dronă

Armata SUA a folosit un tun laser pentru a distruge o dronă

Armata SUA a folosit un tun laser pentru a distruge o dronă
Credit foto: Pixabay
Publicat: 26.05.2020

Militarii au testat un sistem laser de mare putere împotriva unei drone

Armata SUA este unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare din lume și, din această cauză, în dotarea acesteia se află unele dintre cele mai futuriste arme. Un test recent a prezentat capacitatea laserului Technology Maturation Laser Weapon System Demonstrator (LWSD) împotriva unui vehicul aerian neidentificat (UAV), notează Science Alert.

Reprezentanții Marinei SUA au explicat că sistemul a fost urcat la bordul USS Portland (LPD-27), o navă din clasa San Antonio și că a fost testat în Oceanul Pacific.

„Prin efectuarea de teste avansate pe mare împotriva UAV-urilor și a navelor mici, vom obține informații valoroase cu privire la capacitățile laserului împotriva potențialelor amenințări”, a explicat într-un comunicat de presă cpt. Karrey Sanders, comandantul navei.

Căpitanul explică faptul că tehnologia acestui laser reprezintă punctul de plecare ale unor potențiale viitoare forme de armament. De asemenea, acesta este de părere că astfel de lasere vor redefini modul în care se poartă războiul maritim.

Marina SUA explică faptul că această armă cu laser reprezintă răspunsul pentru „un număr tot mai mare de amenințări”, acestea incluzând vehicule aeriene neidentificate, vase de mici dimensiuni înarmate și sisteme de recunoaștere și supraveghere.

„Pentru aproximativ prețul unui litru de combustibil pe lovitură, oferim Marinei o abordare defensivă de înaltă precizie, care va proteja nu numai marinarii, dar și bugetul său”, explică Guy Renard, directorul programului care a construit acest laser.

Citește și:

Arma cu laser şi plasmă, creată de Pentagon, care nu ucide

O companie de armament vrea să adapteze tehnologia laser pentru interceptarea proiectilelor nucleare

Armata SUA se gândeşte la un upgrade pentru submarinele nucleare: tunuri laser

Tancurile cu tunuri cu laser devin o realitate datorită unei inovaţii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase