Home » D:News » SUA a cumpărat aproape toate stocurile de Remdesivir din lume

SUA a cumpărat aproape toate stocurile de Remdesivir din lume

SUA a cumpărat aproape toate stocurile de Remdesivir din lume
Publicat: 02.07.2020

Statele Unite au cumpărat aproape întreaga rezervă globală de Remdesivir, unul dintre singurele două medicamente dovedite că ar funcţiona în tratarea COVID-19.

Medicament creat anterior împotriva Ebola, dar neaprobat spre utilizare, Remdesivir a demonstrat că reduce timpul de recuperare pentru pacienţi infectaţi cu COVID-19. Acesta este produs în exclusivitate de gigantul farmaceutic Gilead Sciences.

Administraţia Trump a anunţat că a cumpărat 500.000 de doze de Remdesivir. Acest nivel reprezintă întreaga producţie Gilead pentru luna iulie, precum şi 90% din producţia companiei pentru august şi septembrie, potrivit The Independent.

Întreaga lume va fi afectată de lipsa Remdesivir

Decizia SUA de a cumpăra stocuri de medicamente va afecta întreaga lume, întrucât nimeni nu va mai găsi Remdesivir în următoarele luni.

Departamentul de Sănătate din cadrul administraţiei SUA l-a lăudat pe Donald Trump, susţinând că a încheiat „o tranzacţie foarte bună”.

„Atât cât putem, vrem să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate obţine. Administraţia Trump face tot ce îi stă în putere pentru a învăţa mai multe despre tratamentele pentru COVID-19 şi pentru a asigura accesul poporului american la acestea”, a spus Alex Azar, secretarul Departamentului de Sănătate.

Remdesivir, conceput iniţial ca tratament anti-Ebola, a dovedit eficienţă şi contra COVID-19. Autorităţile de reglementare din SUA au autorizat medicamentul în procedură de urgenţă ca tratament anticoronavirus pe 1 mai, după ce eficienţa a fost demonstrată într-un test clinic. Spitalele au intensificat comenzile pentru Remdesivir.

Utilizarea standard a Remdesivir ca tratament anti-COVID-19 „poate induce în eroare, întrucât sugerează că este o terapie foarte, foarte bună; dar nu este. Este tratamentul standard deoarece este mai bun decât nimic”, afirma la jumătatea lunii mai Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

Vă recomandăm să citiți și:

Remdesivir, primul medicament special pentru tratarea coronavirusului. Va începe folosirea lui în spitalele din SUA

Pentru a doua oară, OMS a oprit testele clinice la hidroxiclorochină: Nu reduce mortalitatea la COVID

Dexametazona reduce mortalitatea de COVID-19 dar generează riscuri pentru pacienţii cu forme uşoare de coronavirus – cercetători

Cercetătorii au găsit urme ale prezenței noului coronavirus în Europa din martie 2019. Ce înseamnă asta

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase