Home » D:News » Universitatea Cambridge a creat o ”frunză artificială” care produce combustibil ecologic

Universitatea Cambridge a creat o ”frunză artificială” care produce combustibil ecologic

Universitatea Cambridge a creat o ”frunză artificială” care produce combustibil ecologic
Publicat: 09.08.2020

Frunza artificială dezvoltată de o ochipă de cercetători de la Universitatea Cambridge produce ingredientele necesare pentru gazul sintetic fără a elimina dioxid de carbon în atmosferă.

Acest combustibil este bazat pe hidrogen și monoxid de carbon. Gazul sintetic poate fi folosit pentru producția de electricitate și căldură, dar și ca ingredient pentru alte produse, precum fertilizatori, plastic sau alte tipuri de combustibili, precum motorina.

Produs în cantități mari printr-o metodă nepoluantă, gazul sintetic are capacitatea de a reduce substanțial emisiile poluante de pe planetă. În acest moment, producția de gaz sintetic generează cantități mari de dioxid de carbon.

Cum funcționează frunza artificială dezvoltată la Cambridge

Noua frunză artificială dezvoltată de cercetători reduce la minim poluarea cu CO2 și produce ingredientele necesare pentru combustibil prin fotosinteză.

Dispozitivul include doi absorbanți de lumină realizați din perovskit (un mineral folosit mai nou în producția de panouri solare) și un catalizator din cobalt. Când aceste elemente sunt puse în apă, o parte produce oxigen, iar cealaltă transformă dioxidul de carbon și apa în monoxid de carbon și hidrogen. Aceste ultime două gaze pot fi transformate în gaz sintetic.

Citește continuarea pe Go4it!

Taxarea carbonului reduce emisiile, arată un studiu care a durat 20 de ani

O nouă tehnologie ”reciclează” carbonul produs de către centralele electrice

O nouă modalitate prin care dioxidul de carbon poate fi ”reciclat”

Emisiile globale de carbon generate de sectorul electric, cea mai mare scădere din ultimele trei decenii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase