Home » D:News » Un stat al SUA va permite circulația mașinilor zburătoare

Un stat al SUA va permite circulația mașinilor zburătoare

Un stat al SUA va permite circulația mașinilor zburătoare
New Hampshire a aprobat legislația care va reglementa circulația mașinilor zburătoare.
Publicat: 06.08.2020

New Hampshire a aprobat o lege care va reglementa circulația mașinilor zburătoare.

Automobilele care pot zbura sunt desprinse din literatura science-fiction, dar cu toate acestea în ultimii ani inginerii din întreaga lume au reușit să facă progrese importante în această direcție.

Chiar dacă tehnologia acestora a avansat considerabil în ultimii ani, aceste vehicule se confruntă cu o serie de probleme de natură legală. Mai exact, majoritatea statelor din lume nu au legislația necesară care să reglementeze folosirea acestora pe drumurile publice, dar și în spațiul aerian național.

Reprezentanții statului New Hampshire din Statele Unite ale Americii au aprobat recent un pachet legislativ care va permite locuitorilor săi să conducă astfel de mașini. Congresmanul Sherman Packard a explicat faptul că în absența unei astfel de legislații locuitorii statului său nu ar fi avut dreptul să dețină o mașină zburătoare, notează Futurism.

Legislația nu e un vis devenit realitate

Proiectul care a trecut de forurile parlamentare ale statului New Hampshire are un număr limitat de prevederi și cu siguranță nu permite atât de multe pe cât și-ar dori cei care vor să dețină și să folosească o mașină zburătoare.

Acest proiect permite cetățenilor să dețină un astfel de vehicul, lucru imposibil anterior din cauza vidului legislativ. Noile reglementări nu permit zborul și nici aterizarea pe drumurile și proprietățile publice, ci doar conducerea acestora ca mașinile obținuite.

Jeff Rapsis, director al Muzeului Aviației din New Hampshire, a declarat pentru un postul radio public al statului său că primele mașini zburătoare nu vor ieși în evidență pe drumurile publice și că se vor comporta la fel ca și mașinile obișnuite.

Citește și:

VIDEO. Maşina zburătoare care va apărea în curând pe piaţă. Cât va costa aceasta

Maşina zburătoare revoluţionară. Ce va putea face minunăţia de şase metri

Locuitorii unui oraş, şocaţi după ce au văzut o maşină a poliţiei care urmăreşte o farfurie zburătoare

Inspiraţi de tehnologia dronelor cei de la Porsche ar putea crea „maşini zburătoare” pentru transport de pasageri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase