Home » D:News » Temperatură record în Valea Morții. Este una dintre cele mai mari înregistrate vreodată pe Terra

Temperatură record în Valea Morții. Este una dintre cele mai mari înregistrate vreodată pe Terra

Temperatură record în Valea Morții. Este una dintre cele mai mari înregistrate vreodată pe Terra
Valea Morții este cea mai aridă depresiune intramontană din California / Credit foto: Pixabay
Publicat: 18.08.2020

Regiunea Valea Morții din estul Californiei (SUA) a înregistrat cea mai ridicată temperatură de până acum – 54,4 grade Celsius (130 de grade Fahrenheit).

Vezi imagini din Valea Morții din California!

Dacă această valoare raportată de Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) se va dovedi corectă, va fi cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în august, cea mai mare înregistrată în ultimul secol  în Parcul Național Valea Morții și una dintre cele mai ridicate înregistrate vreodată oriunde în lume.

Temperatura record a fost înregistrată duminică (16 august), la ora locală 15:41, pe fondul unui val excesiv de căldură care a provocat întreruperi de energie electrică și incendii în sud-vestul american, potrivit Live Science.

Nu este prima dată când Valea Morții (Death Valley) se confruntă cu temperaturi atât de ridicate. În 1 iulie 2013, în această vale aridă situată în nordul deşertului Mojave s-au înregistrat 53,9 grade Celsius (129 F).

Datele anterioare ale Organizației Meteorologice Mondiale au arătat că cea mai ridicată valoare a temperaturii a fost înregistrată în același loc în 10 iulie 1913, când termometrele au indicat 56,7 C (134 F). Această valoare este însă pusă la îndoială de unii experți.

Terra a intrat într-un „regim de foc” care nu a fost preconziat nici în cele mai rele scenarii

Și alte părți ale Californiei au fost lovite din plin de valul de căldură. În zona Woodland Hills din Los Angeles a fost doborât recordul de 42,2 grade Celsius, stabilit în 1977. În zona respectivă duminică s-au înregistrat 44,4 grade Celsius

Toate aceste valori sunt înregistrate în contextul accelerării încălzirii globale. De exemplu, Arctica se confruntă cu incendii de proporții pentru al doilea an consecutiv, ceea ce îi îngrijorează pe oamenii de știință care afirmă că am intrat într-un „regim de foc” global, care nu a fost anticipat nici în cele mai pesimiste modele de schimbare climatică până în jurul anilor 2050.

Vă recomandăm să citiți și:

Fenomene naturale bizare de o frumuseţe rară. Printre ele Cascada Sângelui, Valea Morţii sau Vulcanul cu lavă albastră – VIDEO

A fost descifrat misterul „rocilor călătoare” din Valea Morţii (VIDEO)

Ciclonul Mekune a produs apariţia lacurilor în cel mai arid deşert de pe Terra

GALERIE FOTO. Deşertul Atacama, cel mai arid loc de pe pământ, a înflorit

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase