Home » D:News » SpaceX pregătește un nou test pentru un prototip al Starship

SpaceX pregătește un nou test pentru un prototip al Starship

SpaceX pregătește un nou test pentru un prototip al Starship
Elon Musk explică faptul că zborul ar trebui să aibă loc în aproximativ o săptămână. Credit foto: SpaceX
Publicat: 17.09.2020

Elon Musk explică faptul că zborul ar trebui să aibă loc în mai puțin de o săptămână.

Două prototipuri Starship de dimensiuni complete, cunoscute sub numele de SN5 și SN6, au efectuat recent zboruri de testare de aproximativ 150 de metri înălțime la baza SpaceX din sudul Texasului, Boca Chica. Următorul vehicul care va fi testat este aproape gata să urce mult mai sus, a spus fondatorul și CEO-ul companiei Elon Musk, notează Space.

SN8 Starship ar trebui să fie gata în aproximativ o săptămână. Apoi, urmează o serie de teste și zburatul până la 18.300 metri”, a anunțat Musk pe Twitter în data de 12 septembrie. Printre testele care vor avea loc se numără și cele de aprindere statică, teste de rutină ale motorului efectuate în timp ce un vehicul este legat de sol.

Motoarele care vor fi testate în acest caz fac parte din nou clasă Raptor a SpaceX și, după cum speculează experții, trei dintre acestea vor fi folosite pentru a ridica SN8 la altitudinea precizată de Musk. SN5 și SN6 au folosit câte un singur motor Raptor, iar vehiculele respective nu aveau nici elementele de aerodinamică care se vor afla pe noul vehicul de test. Trebuie precizat faptul că SN7 a fost un rezervor pe care SpaceX l-a distrus în mod intenționat în timpul unui test.

Cum va arăta Starship?

SpaceX a anunțat că versiunea finală a Starship folosi șase motoare Raptor și, după cum susține chiar Musk, ar trebui să poată transporta până la 100 de oameni pe Lună, Marte și alte destinații îndepărtate.

Nava de 50 de metri înălțime va fi lansată de pe Pământ cu ajutorul unei rachete gigant pe care SpaceX a numit-o Super Heavy și care va fi propulsată de aproximativ 30 de motoare Raptor proprii. Vehiculul Starship va fi suficient de puternic pentru a ajunge pe Lună și Marte.

Atât Starship, cât și Super Heavy sunt concepute pentru a fi complet reutilizabile, o inovație tehnologică despre care SpaceX crede că va putea fi folosită într-o serie de proiecte ambițioase, precum colonizarea planetei Marte.

SpaceX are deja un viitor pasager al Starship: miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care va zbura în jurul Lunii la bordul vehicului. Data țintă de lansare a acelei misiuni este 2023. Starship este, de asemenea, în competiție pentru alegerea vehiculului pe care astronauții NASA îl vor folosi pentru a ajunge pe Lună, ca parte a programului spațiale Artemis.

Citește și:

SpaceX a realizat un nou test pentru Starship cu un vehicul tip siloz de cereale

În premieră, SpaceX a făcut prima lansare polară, după jumătate de secol. Procedura este una periculoasă

SpaceX va furniza rachete pentru lansările Pentagonului

Programul de ”ridesharing spațial” al SpaceX prinde avânt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase