Home » D:News » Forțele Spațiale ale SUA vor lansa patru sateliți de spionaj

Forțele Spațiale ale SUA vor lansa patru sateliți de spionaj

Forțele Spațiale ale SUA vor lansa patru sateliți de spionaj
Credit foto: National Reconnaissance Office
Publicat: 15.07.2020

Cei patru sateliți vor fi folosiți pentru supravegherea diferitelor obiective de interes.

GALERIE FOTO

Forțele Spațiale, cea mai nouă armă a forțelor armate ale SUA, urmează să lanseze patru sateliți de spionaj pentru National Reconnaissance Office, Oficiul Național de Recunoaștere. Această organizație proiectează, construiește, lansează și operează sateliți de recunoaștere a guvernului federal al SUA și furnizează informații mai multor agenții guvernamentale.

Racheta Minotaur IV

Futurism notează că pentru această lansare va fi folosită racheta Minotaur IV, construită de către Northrop Grumman, una dintre companiile din domeniul apărării din SUA. Trebuie precizat faptul că aceasta este prima dată în ultimii cinci ani când o rachetă din această clasă va zbura.

Data exactă a lansării este clasificată, fiind în schimb cunoscut locul de unde va avea loc această lansare: baza NASA Wallops Flight Facility din Virginia. Aceasta este și prima dată când Forțele Spațiale folosesc această bază pentru a efectua o lansare.

Detaliile despre această misiune sunt extrem de vagi: „NROL-129 sprijină misiunea de securitate națională generală a Oficiului Național de Recunoaștere de a furniza date și informații pentru factorii de decizie superiori ai Statelor Unite, comunității de informații și Departamentului Apărării”.

Oficialii militari mai explică faptul că sateliții vor fi folosiți pentru a putea răspunde unei game largi de solicitări din partea agențiilor de informații americane.

Citește și:

Forţele Spaţiale ale SUA primesc prima „armă”

Cu ce se vor ocupa Forţele Spaţiale ale SUA?

Forţele Spaţiale ale SUA au efectuat prima lansare pe orbită

Forţele Aeriene ale SUA au lansat în spaţiu cel mai mare satelit de până acum

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase