DSP propune închiderea restaurantelor în Bucureşti. Rafila: Lumea să fie atentă acolo unde merge

06 10. 2020, 00:05
Sursa foto: Pixabay

DSP recomandă închiderea restaurantelor şi interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane. O decizie în acest sens va fi luată marţi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a înaintat mai multe recomandări pentru Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, iar una dintre acestea este închiderea restaurantelor.

În plus, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să decidă dacă evenimentele private cu mai mult de 50 de participanţi vor fi interzise.

Măsurile vin după ce în Bucureşti au crescut foarte mult infectările în ultimele 14 zile.

Măsurile vin după ce în Bucureşti s-ar fi depăşit pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, criteriul în funcţie de care se ia decizia închiderii localurilor. Controversele apar când vine vorba de rata reală de incidenţă în Bucureşti, în condiţiile în care nu se ştie exact câţi oameni locuiesc în Capitală.

Rafila: Lumea să fie cât mai atentă acolo unde merge și interacționează cu alte persoane

Oamenii trebuie să fie cât mai atenți acolo unde merg și interacționează cu alte persoane, spune profesorul Alexandru Rafila, întrebat dacă se așteaptă la o creștere foarte mare a cazurilor de Covid în contextul apropierii sezonului de gripă: „Mi-e și frică să spun mai mult decât atât”.

Întrebat, luni seară, la Digi24, dacă poate face o previziune pentru perioada următoare, în contextul în care se apropie sezonul gripal, în privința creșterii numărului de îmbolnăviri Covid, Rafila a răspuns: „Mă aștept să fie o creștere. Mi-e și frică să spun mai mult decât atât, nu vreau să trăim momente dramatice”.

În opinia nedicului, mesajul pentru toată lumea este să încerce să fie cât mai precaută acolo unde se deplasează și unde interacționează cu alte persoane.

„Nu trebuie altceva decât să fim puțin atenți, să putem avea speranța că această creștere va fi limitată și va putea fii absorbită de sistemul sanitar”, a adăugat profesorul.