Home » D:News » Care sunt strategiile de vaccinare împotriva Covid-19 pentru statele Uniunii Europene

Care sunt strategiile de vaccinare împotriva Covid-19 pentru statele Uniunii Europene

Care sunt strategiile de vaccinare împotriva Covid-19 pentru statele Uniunii Europene
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 16.10.2020

Comisia Europeană prezintă etapele principale pentru strategiile de vaccinare împotriva Covid-19, în vederea pregătirii Uniunii Europene și a cetățenilor săi pentru momentul în care va fi disponibil un vaccin sigur și eficace.

Comisia Europeană a prezentat, joi, principalele elemente care trebuie luate în considerare de către statele membre în ceea ce privește strategiile lor de vaccinare împotriva COVID-19.

Toate statele membre vor avea acces la vaccinurile împotriva COVID-19 în același timp

Conform unui comunicat al CE, toate statele membre vor avea acces la vaccinurile împotriva COVID-19 în același timp, în funcție de dimensiunea populației. „Numărul total de doze de vaccin va fi limitat în cursul primelor etape de desfășurare și înainte ca producția să poată fi intensificată. Prin urmare, comunicarea oferă exemple de grupuri prioritare neclasificate care trebuie avute în vedere de către țări atunci când vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi disponibile, inclusiv: lucrătorii din unitățile de asistență medicală și din unitățile de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele care sunt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate, lucrătorii care asigură servicii esențiale, persoanele care nu pot practica distanțarea socială, grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic”, se arată în comunicat.

Statele membre trebuie să asigure prețuri accesibile la vaccinuri

Statele membre trebuie să asigure, printre altele, capacitatea serviciilor de vaccinare de a livra vaccinurile împotriva COVID-19, inclusiv personal calificat și echipamente medicale și de protecție, un acces ușor și la prețuri accesibile la vaccinuri pentru populațiile-țintă, desfășurarea de vaccinuri cu caracteristici și cu nevoi de depozitare și de transport diferite, în special în ceea ce privește lanțul frigorific, precum și capacitățile de transporturi răcite și de depozitare la rece și comunicarea clară a beneficiilor, a riscurilor și a importanței vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru a câștiga încrederea publicului, potrivit Mediafax.

Cea mai bună șansă pentru a învinge coronavirusul

„Un vaccin sigur și eficace reprezintă cea mai bună șansă pentru a învinge coronavirusul și pentru a ne întoarce la viața noastră normală. Ne-am străduit din răsputeri pentru a încheia acorduri cu companiile farmaceutice pentru a asigura accesul la viitoarele doze de vaccin. De acum înainte, trebuie să ne asigurăm că, odată ce va fi descoperit un vaccin, suntem pe deplin pregătiți să-l desfășurăm. Cu ajutorul strategiei noastre de vaccinare, sprijinim statele membre ale UE să-și pregătească campaniile de vaccinare: care sunt persoanele care trebuie vaccinate, cum să se realizeze o distribuție echitabilă și cum să se asigure protecția celor mai vulnerabile persoane. Dacă vrem ca vaccinarea noastră să aibă succes, acum este momentul să ne pregătim”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase