Home » D:News » Un cățeluș cu blana verde, numit „Fistic”, s-a născut în Sardinia. Cum poate fi explicat fenomenul foarte rar

Un cățeluș cu blana verde, numit „Fistic”, s-a născut în Sardinia. Cum poate fi explicat fenomenul foarte rar

Un cățeluș cu blana verde, numit „Fistic”, s-a născut în Sardinia. Cum poate fi explicat fenomenul foarte rar
Sursa foto: Cristian Mallocci
Publicat: 28.10.2020

Fără îndoială, anul acesta a fost unul imprevizibil. Însă, Cristian Mallocci, un fermier din Italia, s-a confruntat cu o situație și mai ciudată după ce câinele său, Spelacchia, a născut un cățeluș cu blană verde.

Puiul colorat este mascul și a fost imediat numit „Fistic”.

„Fistic” și cei patru frați ai săi au fost născuți la o fermă de pe insula Sardinia, din Marea Mediterană. Frații și surorile lui „Fistic” aveau blana albă, de altfel culoarea pe care o are și mama lor.

„Fistic” a început deja să-și piardă din nuanța verzuie

Un câine care se naște cu blană verde este un lucru foarte rar. Totuși, mulți specialiști cred că nuanța verzuie rezultă în urma contactului puiului cu un pigment verde, numit biliverdină, în timp ce se află în pântecele mamei. Apoi, culoarea dispare treptat după ce puii sunt născuți. De asemenea, biliverdina este pigmentul responsabil pentru culoarea verzuie al vânătăilor.

Însă, vestea proastă pentru mulți oameni este că blana colorată a lui „Fistic” deja a început să-și piardă din nuanța verzuie, potrivit BBC.

Deși este rar, nu este chiar neobișnuit ca unii câini să se nască verzi. În ianuarie, un câine German Shepherd alb din North Carolina a născut un pui bizar colorat, pe care stăpânii l-au numit apoi „Hulk”. Totodată, în 2017, un câine Golden Retriever din Scoția a născut un pui neobișnuit.

Culoarea speranței și a norocului

Potrivit fermierului, medicul veterinar i-a spus că „în timpul perioadei de gestație, biliverdina, o substanță din fiere, este amestecată cu lichidul din placentă, astfel colorând puiul mai slab”.

Mallocci a decis să nu păstreze niciun pui în afară de „Fistic”, care îl va ajuta în cele din urmă să aibă grijă de oile de la fermă. Fermierul a mai adăugat că verde este culoarea speranței și a norocului, ceva de care avem mare nevoie în anul 2020.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Primul om care a sărit cu paraşuta. Prima dată şi-a aruncat câinele

Arheologii au descoperit oasele unui câine din Epoca de Piatră, care ar fi fost îngropat alături de stăpânul său

Mumia unui câine din Epoca de Gheață conține rămășițele unuia dintre ultimii rinoceri lânoși

Un an din viața unui câine nu este, de fapt, echivalentul a șapte ani la om. Cum au demontat cercetătorii mitul

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase