Home » D:News » Avertismentul Coreei de Nord către cetăţeni: Norul de praf galben ar putea aduce coronavirusul din China

Avertismentul Coreei de Nord către cetăţeni: Norul de praf galben ar putea aduce coronavirusul din China

Avertismentul Coreei de Nord către cetăţeni: Norul de praf galben ar putea aduce coronavirusul din China
Credit foto: Profimedia
Publicat: 26.10.2020

Străzile capitalei nord-coreene Phenian au devenit pustii după ce autorităţile au avertizat cetăţenii cu privire la pericolul de infectare cu SARS-CoV-2, din cauza „norului de praf galben”, scrie BBC.

Ziarul Rodnog Sinmun, principalul cotidian al guvernului, a scris despre pericolul „prafului galben” și despre invazia „virusului rău”. De asemenea, ambasadele au primit notificări şi avertizări despre „invazia virusului” în Phenian.

„Ministrul de Externe din Coreea de Nord ne-a avertizat pe toţi cei din spaţiul politic internaţional să avem grijă la furtuna de praf galben şi ne-a recomandat să rămânem acasă şi să închidem cât mai bine geamurile”, au scris pe Facebook reprezentanți ai Ambasadei Rusiei din Phenian.

„Praful galben” este un fenomen meteorologic sezonier şi se referă la nisipul din deşerturile din Mongolia şi China, care este suflat pe teritoriul Coreei de Nord şi de Sud. Praful conţine şi substanţe toxice, ce-i drept, şi reprezintă o problemă de mulţi ani.

Cercetătorii afirmă că nu exista nicio legătură ştiinţifică

Cercetătorii susțin că nu exista nicio legătură ştiinţifică între răspândirea virusului şi evenimentul sezonier.

„Virusul poate rămâne în aer ore întregi, aşa este. Însă, foarte rar cineva se poate infecta , mai ales de afară. Principalul mod în care se transmite virusul este de la o persoană infectată, prin tuse şi strănut”, au spus specialiștii de la Centrul de Boli Infecţioase din Statele Unite.

Cu toate că autorităţile nord coreene au declarat că nu înregistrează niciun caz de coronavirus până acum, analiştii sunt de părere că, de fapt, cifrele adevărate nu sunt divulgate, notează Mediafax.

Oamenii din Coreea de Nord sunt extrem de vigilenţi în ceea ce priveşte infectarea cu SARS-CoV-2 şi Kim Jong-Un a fost atent ca măsurile restrictive să fie respectate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase