Home » D:News » Caz medical neobișnuit. Un bărbat a suferit o reacție alergică la aer după ce a ieșit din duș

Caz medical neobișnuit. Un bărbat a suferit o reacție alergică la aer după ce a ieșit din duș

Publicat: 04.11.2020
Caz medical neobișnuit. Un bărbat a suferit o reacție alergică la aer după ce a ieșit din duș
Medicii explică faptul că diferența de temperatură a pus în pericol viața bărbatului. Credit foto: Pixabay

Medicii explică faptul că diferența de temperatură a pus în pericol viața bărbatului.

Un caz medical bizar a avut loc în Colorado, SUA, unde un bărbat de 34 de ani a fost aproape de moarte atunci când a ieșit din duș. Conform unui articol publicat într-un jurnal de specialitate, bărbatul a suferit o reacție alergică la temperaturile scăzute, notează Science Alert.

Bărbatul se chinuia să respire și pielea îi era acoperită de iritații și asta deoarece se confrunta cu o reacție alergică care i-a pus viața în pericol, cunoscută sub numele de anafilaxie. Când au sosit paramedicii, familia sa le-a spus că bărbatul avea antecedente de „alergie la vremea rece”, astfel, el prezentase urticarie ca reacție la frig, dar nu și șocul anafilactic.

Schimbarea climei l-a pus în pericol

Aceste episoade de reacție alergică au început după ce bărbatul, alături de familia sa și-au schimbat domiciliul,  mutându-se din Micronezia, care are un climat tropical, în Colorado, care vede temperaturi mai scăzute, se arată în raportul medicilor.

Paramedicii l-au tratat pe bărbat cu epinefrină și oxigen și l-au dus, de urgență, la spital. Când a ajuns la spital, acesta transpira abundent și avea urticarie pe tot corpul. Medicii au ajuns la conclzuia că temperaturile scăzute reprezintă cauza problemelor cu care acesta fusese adus la Urgențe. Doctorii mai explică și faptul că  astfel de simptome după contactul cu aerul și apa rece, dar și după consumul de alimente sau băuturi reci.

Cel mai frecvent simptom al acestei condiții medicale este o erupție roșie, urmată de mâncărime după expunerea la frig, dar în cazuri mai grave, oamenii pot prezenta chiar și anafilaxie, care poate determina scăderea tensiunii arteriale și îngustarea căilor respiratorii, ceea ce face ca respirația să fie dificilă.

Doctorii au confirmat diagnosticul bărbatului folosind un „test cu cubul de gheață”, care implică plasarea unui cub de gheață pe piele timp de aproximativ 5 minute. În cazul în care pacientul dezvoltă o umflătură roșie ridicată pe pielea în care se afla cubul de gheață, ei sunt diagnosticați cu urticarie rece. Nu se cunoaște exact cât de frecventă este afecțiunea, deși un studiu a constatat o prevalență de 0,05%, potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA. Reacțiile anafilactice sunt mai puțin frecvente decât reacțiile de tip la nivelul pielii.

În majoritatea cazurilor, cauza afecțiunii nu este cunoscută, dar uneori poate fi moștenită, ceea ce înseamnă că oamenii au o predispoziție genetică. La alte persoane, urticaria rece este declanșată de ceva care afectează sistemul imunitar, cum ar fi o infecție virală sau anumite tipuri de cancer.

Cazul bărbatului a fost prezentat în The Journal of Emergency Medicine.

Citește și:

Caz medical neobișnuit. Un adolescent s-a prezentat la spital din cauza unui ac de croitorie care i-a intrat în inimă

Caz medical alarmant: Ce se poate întâmpla în timpul unei supradoze de cofeină

Caz medical neobişnuit: degetele unei femei se micşorează din cauza unei afecţiuni rare

Caz medical tragic şi rar: Un bărbat a murit după ce a fost lins de câinele său

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase