Home » D:News » Japonezii vor să construiască un cosmodrom futuristic uimitor în apropiere de Tokyo

Japonezii vor să construiască un cosmodrom futuristic uimitor în apropiere de Tokyo

Japonezii vor să construiască un cosmodrom futuristic uimitor în apropiere de Tokyo
Sursa foto: Noiz Architects
Publicat: 14.11.2020

O echipă de arhitecți din Japonia, sub denumirea de „Space Port Japan Association” (SPJ), a dezvăluit un concept uimitor pentru un cosmodrom futuristic cu patru etaje, menit să plutească în apropiere de Golful din Tokyo.

Conceptul, numit „Spaceport Japan”, împrumută de la aspectul tradițional al unui aeroport, cu excepția faptului că avioane spațiale, nu comerciale, ar ateriza la diferite porți.

Există chiar și piste care fac legătura între cosmodrom și țărm.

GALERIE FOTO

Un strat din panouri solare „plutește” deasupra structurii, astfel permițând amplasarea grădinilor, teraselor și „chiar a unor ferme de diferite dimensiune, în timp ce oferă un spațiu public acoperit pentru oameni și alte opțiuni de mobilitate personală”, a explicat firma de arhitectură Noiz Architects.

O experiență de neuitat în orbita Pământului

Două turnuri ar trece prin acest strat de panouri solare, fiecare fiind dedicate plecărilor și sosirilor, astfel asigurând faptul că acest cosmodrom va fi „recunoscut de la depărtare”.

Nivelurile superioare vor permite pasagerilor să observe decolarea avioanelor spațiale, ce vor oferi pasagerilor o experiență de neuitat în orbita Pământului care va dura două ore.

Arhitecții speră să transforme conceptul în realitate „cât mai curând”

De asemenea, cosmodromul va oferi și spații imobiliare pentru diverse afaceri sau cercetări spațiale, potrivit Futurism.

Mai mult, pasagerii se vor putea bucura de un hotel, un muzeu de artă, săli de fitness, un acvariu și chiar și un cinematograf.

Până acum, „Spaceport Japan” este doar un model uimitor generat pe computer, însă arhitecții SPJ speră să transforme conceptul în realitate „cât mai curând” pentru a ajuta la expansiunea industriei spațiale a țării.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O boală rară care erodează creierul este în creștere în Japonia și se va răspândi în lume

Japonia va deversa peste 1 milion de tone de apă contaminată de la Fukushima în Oceanul Pacific

Cum ajută înghețata la combaterea declinului rural din Japonia

Japonia va folosi o cameră video cu rezoluție 8K pentru a afla mai multe despre istoria și originile Planetei Roșii

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase