Home » D:News » O cheie „împrumutată” în 1973 de la un turn din Marea Britanie a fost returnată

O cheie „împrumutată” în 1973 de la un turn din Marea Britanie a fost returnată

O cheie „împrumutată” în 1973 de la un turn din Marea Britanie a fost returnată
Sursa foto: Facebook English Heritage
Publicat: 16.12.2020

O cheie care cândva deschidea ușile unui turn din secolul al XI-lea a fost returnată după aproape 50 de ani de când a dispărut.

Cheia din alamă a fost trimisă prin poștă la organizația English Heritage, alături de o scrisoare anonimă prin care expeditorul recunoaște că a „împrumutat-o”. Totodată, expeditorul misterios își cere iertare pentru returnarea întârziată a obiectului.

GALERIE FOTO

Cheia încă se mai potrivește la ușile turnului St. Leonard, din Kent, Marea Britanie, deși nu mai poate fi rotită. Noi broaște au fost montate la turnul construit între anii 1077 și 1108 la scurt timp după dispariția cheii.

Reprezentanții organizației culturale English Heritage au spus despre cheie că ar putea fi veche de 100 de ani și că a fost returnată „în mod inexplicabil” alături de „o scrisoare ispititoare”.

„Unul dintre cele mai curioase pachete pe care le-am primit”

„Dragă English Heritage. O să găsiți în plic o cheie pentru turnul St. Leonard, West Malling, Kent. Împrumutată în 1973. Returnată în 2020. Scuze pentru întârziere. Toate cele bune”, arată scrisoare primită de organizație.

„Este cu siguranță unul dintre cele mai curioase pachete pe care le-am primit și tocmai la timp pentru Crăciun. Este un mister modern care se adaugă întrebărilor istorice privind turnul”, a spus Roy Porter, de la English Heritage.

Unii oameni cred că turnul a făcut cândva parte dintr-un castel, construit de Gundulf, episcop al Rochester, în timp ce alții spun că cel care l-a construit a fost, de fapt, episcopal Odo of Bayeux, fratele vitreg al lui Wilhelm Cuceritorul.

Istoria clădirii și scopul său original nu sunt cunoscute

Totuși, foarte puține detalii sunt cunoscute despre istoria clădirii sau despre scopul său original, potrivit The Guardian.

Organizația English Heritage dorește să „răsplătească onestitatea celui care a returnat cheia”. O purtătoare de cuvânt a declarat că nu se știe cum a dispărut cheie și cine ar fi putut să o ia. „Sperăm ca această persoană să se prezinte pentru a ne ajuta să aflăm mai multe despre dispariție”, a adăugat purtătoare de cuvânt.

„Cheia a fost trimisă la echipa pentru relații cu clienții. Toată lumea a fost foarte surprinsă și entuziasmată”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt, subliniind că nu există „taxe de întârziere” pentru returnarea cheii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O femeie din SUA a returnat o bucată de marmură antică, furată din Roma în 2017

O carte împrumutată în 1917 de la o bibliotecă a fost în sfârşit returnată

Justiție poetică. O canadiancă a înapoiat o serie de artefacte furate de la Pompeii deoarece credea că acestea sunt blestemate

Un fragment din monumentul de la Stonehenge a fost returnat după 60 de ani

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase