Home » D:News » Peste jumătate dintre angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății când se întorc la birou

Peste jumătate dintre angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății când se întorc la birou

Peste jumătate dintre angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății când se întorc la birou
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 19.12.2020

Șase din 10 angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății când se vor întoarce în clădirile de birouri, în contextul pandemiei de COVID-19, arată un sondaj realizat de Genesis Property. Mai mult de jumătate dintre cei intervievați spun că își doresc să se întoarcă la birou și să socializeze.

Peste 60% dintre angajații care au răspuns sondajului spun că s-ar simți mai liniștiți dacă în clădirea de birouri unde lucrează ar fi aplicate măsuri în plus pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.

Pericolul să se îmbolnăvească rămâne principalul motiv pentru care cei mai mulți continuă să lucreze la distanță, însă 58% spun că interacționează mai bine cu colegii când merg la birou.

Cele mai importante măsuri dorite de angajați

Mai mult, 41% cred că revenirea la birou îi poate ajuta să mențină un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională și 22% spun că așa pot inclusiv să evite probleme de sănătate psiho-emoțională, mai arată sondajul Genesis Property.

Printre cele mai importante măsuri care i-ar face pe angajați să revină și să se simtă în siguranță la birou se numără sisteme mai performante de filtrare a aerului și apei din clădire (58,3%), sisteme de igienă mai performante în toalete (41,6%) și soluții mai eficiente pentru asigurarea distanțării angajaților (40,4%).

„La zece luni de la declanșarea pandemiei, mulți angajați simt tot mai acut nevoia să se întoarcă la viața de birou, să interacționeze cu colegii și să reintre în spiritul de echipă. Cu toate acestea, riscurile de îmbolnăvire continuă să fie ridicate, așa că nevoia de măsuri pentru protejarea sănătății este mai relevantă ca oricând”, spune Darren Allen, directorul de dezvoltare în cadrul Genesis Property.

Angajații ar prefera să lucreze 3 – 4 zile pe săptămână

Dacă biroul ar fi mai sigur pentru sănătatea lor, 55% dintre respondenții la sondajul Genesis Property spun că ar prefera să lucreze cel puțin 3-4 zile pe săptămână sau chiar exclusiv de la birou, indiferent de contextul epidemiologic, potrivit Mediafax.

Astăzi, aproape 60% spun însă că lucrează în continuare în cea mai mare parte sau chiar în totalitate de acasă, în timp ce 16% își desfășoară activitatea mai mult la birou și numai 24% au reluat complet lucrul la sediul companiei.

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre viitorul birourilor a fost desfășurat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eșantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată țara. Opt din 10 au în acest moment un job full-time și aproximativ 77% ocupă poziții cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanță, financiar, energie, imobiliare, auto, sau comerț, în timp ce peste 17% sunt antreprenori sau au funcție de conducere. Aproape 60% dintre respondenți sunt femei, iar peste 70% au vârsta între 25 și 40 de ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase