Home » D:News » Urmărește traseul lui Moș Crăciun în timp real! Moșul și-a început călătoria și aduce cadouri copiilor din lumea întreagă

Urmărește traseul lui Moș Crăciun în timp real! Moșul și-a început călătoria și aduce cadouri copiilor din lumea întreagă

Urmărește traseul lui Moș Crăciun în timp real! Moșul și-a început călătoria și aduce cadouri copiilor din lumea întreagă
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 24.12.2021

NORAD își concentrează cele mai avansate sisteme de monitorizare pe traseul urmat de Moș Crăciun și renii săi, pe măsură ce își desfășoară zborul anual prin care aduce cadouri pentru copiii din lumea întreagă.

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD), responsabil cu protejarea spațiului aerian deasupra Statelor Unite și Canadei, a anunțat că și-a activat vestitul program „Santa Tracker” prin care îl urmărește pe Moș Crăciun în timp ce aduce cadouri copiilor din toată lumea.

Așadar, oricine poate urmări acum sania lui Moș Crăciun pe site-ul oficial al NORAD și prin intermediul aplicațiilor mobile disponibile pentru dispozitivele iOS și Android.

66 de ani de la înființarea programului „Santa Tracker” de la NORAD

Totodată, programul „Santa Tracker” al NORAD împlinește 66 de la înființare anul acesta.

„Santa Tracker” a început în 1955, după ce un magazin Sears a tipărit greșit un număr de telefon, iar copiii care credeau că îl sună pe Moș Crăciun sunau, de fapt, la NORAD.
„Santa Tracker” a început în 1955, după ce un magazin Sears a tipărit greșit un număr de telefon, iar copiii care credeau că îl sună pe Moș Crăciun sunau, de fapt, la NORAD. Sursa foto: NORAD Public Affairs, Bob Jones

Programul a început în 1955, atunci când un magazin local Sears din Colorado, SUA, a tipărit greșit un număr de telefon la o reclamă, iar copiii care credeau că îl sună pe Moș Crăciun sunau, de fapt, la NORAD.

Pentru a nu-i dezamăgi, un colonel le-a răspuns atunci copiilor unde s-ar fi aflat îndrăgitul moş. Mai apoi, a devenit o tradiţie ca NORAD să ofere informaţii despre Moș Crăciun, iar odată cu dezvoltarea tehnologiilor şi apariția Internetului traseul lui Moş Crăciun a putut fi urmărit mult mai ușor online.

În mod normal, sute de voluntari ar fi deservit un call center de la Baza Forțelor Aeriene Peterson din Colorado Springs, Colorado, pentru a oferi actualizări pentru copiii care sună la 1-877-Hi-NORAD din toată lumea pentru a afla unde se află Moșul.

Însă, anul acesta, un număr mai mic de voluntari va răspunde la telefoane pentru a reduce un potențial risc al răspândirii coronavirusului.

Moș Crăciun este în siguranță, iar cei mici nu trebuie să se îngrijoreze pentru sănătatea sa

„NORAD va monitoriza traseul lui Moș Crăciun în timp ce continuă să protejeze membrii armatei, familiile lor și voluntarii noștri”, a transmis NORAD printr-un comunicat de presă, scrie CNN.

Oamenii care nu vor reuși să ia legătura cu unul dintre voluntari vor auzi un mesaj înregistrat cu cea mai recentă locație a lui Moș Crăciun.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și oficialii din sănătate au spus că cei mici nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la sănătatea lui Moș Crăciun pentru că acesta este imun la COVID-19. Dr. Anthony Fauci a anunțat că l-a vaccinat personal pe Moș Crăciun împotriva COVID-19 la Polul Nord.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Zeci de ruși costumați în Moș Crăciun s-au luat la întrecere la cursa anuală de la Sankt Petersburg

Ce caută copiii pe internet înainte să își facă listele cu ce își doresc să primească de la Moș Crăciun

Sondaj: Câți dintre români vor petrece Crăciunul acasă și ce vor face de Revelion

Organizația Mondială a Sănătății îi asigură pe copii că Moş Crăciun este imun la noul coronavirus

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase