Home » D:News » Milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 stau la gheață în SUA, punând la îndoială obiectivul pentru anul 2020

Milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 stau la gheață în SUA, punând la îndoială obiectivul pentru anul 2020

Publicat: 26.12.2020
Milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 stau la gheață în SUA, punând la îndoială obiectivul pentru anul 2020
Credit foto: Shutterstock

Milioane de vaccinuri împotriva COVID-19 stau neutilizate în unitățile medicale din SUA la o săptămână de la începerea campaniei de inoculare, punând sub semnul îndoielii ținta guvernului de 20 de milioane de vaccinări în această lună, relatează Reuters.

Începând de miercuri dimineață, doar 1 milion de doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech fuseseră administrate, aproximativ o treime din primul transport trimis săptămâna trecută. Peste 9,5 milioane de doze de vaccinuri, inclusiv varianta Moderna, au fost trimise acum către statele americane, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Ritmul lent al administrării vaccinurilor este evident din prima săptămână, când au fost făcute 614.000 de vaccinări, deși au fost expediate aproape 2,9 milioane.

Administrația Trump a promis să vaccineze 20 de milioane de persoane până la sfârșitul anului

Unele spitale au spus că au făcut doar aproximativ 100 de vaccinări în prima zi. Numărul cazurilor din Statele Unite au trecut de 18 milioane, cu 323.000 de decese.

Administrația Trump a promis să vaccineze 20 de milioane de persoane până la sfârșitul anului, oferind în același timp finanțări insuficiente pentru atingerea obiectivului. În următoarele nouă zile ar trebui făcite aproape 19 milioane de vaccinări, inclusiv în ziua de Crăciun, potrivit Mediafax.

Aproape 5,9 milioane de doze din vaccinul Moderna ar trebui să distribuite săptămâna aceasta și încă 2 milioane de doze de la Pfizer și BioNTech.

Alte două vaccinuri, aprobate în februarie

Alte două vaccinuri pot fi aprobate în februarie, de la Johnson & Johnson și AstraZeneca.

Obiectivul guvernului este de 100 de milioane de vaccinări Pfizer și Moderna până la 1 martie.

Generalul operației Warp Speed, Gustave Perna, care conduce efortul de distribuire a vaccinurilor, a declarat luni că datele CDC reflectă un decalaj de raportare și că numărul de vaccinări va crește odată cu trecerea timpului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase